субота, 28 червня 2008 18:35

Мультфільм "У пошуках Немо" призвів до винищення риб-клоунів

Після виходу в прокат анімаційного фільму "В пошуках Немо", де головного героя зіграла риба-клоун, популяція цих риб істотно скоротилася.

Вільям Синклер з університету Камбрії у Великобританії, який впродовж п"яти років вивчав динаміку чисельності популяцій риб-клоунів, заявив про те, що в даний час популяція цього виду риб так сильно скоротилася, що їх можна віднести до видів, які знаходяться в небезпеці.

За його словами, чисельність риб-клоунів Великого бар"єрного рифа різко пішла на зменшення з 2003 року, коли на екрани вийшов мультфільм "У пошуках Немо", в якому риба-клоун батько відправляється на пошуки свого сина, який потрапив в акваріум дантиста.

Після величезного успіху картини, компанії, що займаються розведенням цих риб у неволі, не справляються зі зростаючим купівельним попитом, тому продавці змушені виловлювати клоунів у дикій природі.

Однак Синклер уточнює, що вилов риб є не єдиною причиною їхнього вимирання. Наприклад, зміна клімату, також сприяє зменшенню популяції цих риб. Адже глобальне потепління провокує вимирання коралів, які становлять частину екосистеми, до якої належать і риби-клоуни.

Риби-клоуни - це невеликі коралові риби, забарвлення їхніх смужок варіюється від жовтого до яскраво-помаранчевого. Для риб-клоунів характерні симбіотичні зв"язки з актиніями - великими хижими коралами, на щупальцях яких є отруйні капсули, які захищають риб-клоунів від ворогів, повідомляє Korrespondent.net

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм "У пошуках Немо" призвів до винищення риб-клоунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути