вівторок, 13 квітня 2010 11:38

Похорон Качинського перенесли на добу

Похорон Качинського перенесли на добу
Похорон президента Польщі Леха Качиньського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, відбудуться у неділю, 18 квітня.

Раніше передбачалося, що офіційна церемонія поховання, яка повинна була стати єдиною для усіх жертв авіакатастрофи Ту-154, пройде 17 квітня. За словами заступника голови президентської канцелярії Польщі Яцека Сасіна, на похорони будуть запрошені глави іноземних держав. Президента буде поховано разом з його дружиною Марією. Тіло Качиньської вже привезли до Варшави.

Тепер Сасіна уточнив, що 17 квітня пройде панахида за загиблими, а президент із дружиною будуть поховані на день пізніше. Місце, де будуть поховані Качиньські, вже обрали. Проте воно не розголошується.

Тіло Качиньського майже відразу після аварії упізнав його брат-близнюк Ярослав. Тіло Марії Качиньської упізнали лише 12 квітня. Вранці наступного дня його перевезли до Варшави.

Лех Качинський із дружиною 10 квітня летів до Смоленська у складі делегації Польщі для участі в траурних заходах, присвячених розстрілу польських офіцерів у Катині. Президентський літак Ту-154 заходив на посадку чотири рази і під час останньої спроби зачепив дерево і розбився. Ніхто з 96 пасажирів і членів екіпажу не вижив.

У Польщі в зв"язку з загибеллю президента оголошено семиденну жалобу. Сьогодні в президентському палаці відбудеться церемонія прощання з Качиньським.
Lenta.ru, РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Похорон Качинського перенесли на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути