пʼятниця, 04 вересня 2009 10:15

Похорон Джексона почався із запізненням

Похорон Джексона почався із запізненням

Майкл Джексон, який помер 25 червня на 51-му році життя, похований в четвер увечері на кладовищі Glendale Forest Lawn в передмісті Лос-Анджелеса. Похорон був приватним і закритим для преси.

Церемонія почалася із затримкою на дві години. Гості зібралися до позначених в запрошенні 19:00 місцевого часу (05:00 за київським), проте сім"я артиста приїхала через годину. Окрім родичів на церемонії були присутні друзі короля поп-музики, зокрема, Елізабет Тейлор, Баррі Бондс, Маколей Калкін та Стіві Уандер.

Близько 20:00 на кладовище привезли труну з тілом Джексона. Прикрашений білими і жовтими квітами позолочений саркофаг встановили на подіум перед гостьовими рядами. На прибраному зеленою тканиною подіумі були встановлені два великі портрети Джексона і букети квітів.

Близько 20:50 за місцевим часом почалася церемонія, на якій виступили батько покійного і близькі Джексона. Телеканали не транслювали виступи за бажанням сім"ї артиста.

Після виступів пройшла заупокійна служба, і труну з тілом Джексона перенесли у Великий мавзолей кладовища, що слугує останнім притулком багатьох голлівудських знаменитостей. Він покоїтиметься на так званій "Святій терасі" з такими зірками американського кінематографу, як Кларк Гейбл, Керол Ломбард і Джин Харлоу.

За наявною інформацією, для співака були придбані відразу 12 порожніх ніш в мавзолеї.

Відомо, що витрати на поховання Джексона наближаються до астрономічної суми. Проте напередодні суддя Мітчелл Беклофф в Лос-Анджелесі ухвалив, що всі витрати будуть покриті зі статку самого Джексона, який істотно збільшився після його смерті за рахунок збільшеного продажу його дисків.

За добу до похорону в районі кладовища почав діяти режим підвищеної безпеки і секретності, зокрема, заборонено пересування і парковку автомобілів на прилеглих вулицях.

Спочатку похорон Джексона повинен був відбутися 29 серпня - в день, коли співакові виповнилося б 51 рік. Але він був перенесений на п"ять днів, тому що частина рідних Джексона була проти поховання в день народження.

Лише напередодні влада округу Лос-Анджелес видала свідоцтво про смерть Джексона, який помер 25 червня в результаті зупинки серця. У документі вказується, що причиною загибелі знаменитості стало "вбивство", і уточнюється спосіб спричинення смерті: "За допомогою ін"єкції препаратів стороннім", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Похорон Джексона почався із запізненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути