Ексклюзиви
субота, 01 вересня 2018 12:47

Почався наймасштабніший військовий конфлікт в історії людства

1 вересня 1939 року о 4-45 ранку близько 1,5 млн німецьких солдат увійшло на територію Польщі по всій довжині майже тритисячакілометрового кордону.

Одночасно німецька авіація почала бомбардування польських аеродромів. Військові кораблі і підводні човни атакували польські морські бази в Балтійському морі. Адольф Гітлер назвав цю операцію оборонною. Але Велика Британія і Франція все ж втрутились в конфлікт і 3 вересня оголосили Німеччині війну. Це стало початком Другої Світової війни.

 

Для Гітлера загарбання Польщі було частиною плану по розширенню "життєвого простору" для німців. Згідно з ним, німці мали б колонізувати слов'янські землі, а самі слов'яни бути перетворені на рабів.

Німецька експансія на Схід почалась ще в 1938 році шляхом анексії Австрії і Судетів, а потім і всієї Чехословаччини в 1939 році. Жодна із цих агресій не зустріла серйозної протидії з боку світових держав, і Гітлер розраховував на толерантність західних демократій і щодо завоювання Польщі.

17 вересня в Польщу вступили "війська Українського фронту" СРСР.

 

Друга Світова війна стала наймасштабнішим військовим конфліктом в історії людства: 61 воююча країна, що становить 80% площі земної кулі. Перший і єдиний випадок, коли була використана атомна зброя. За приблизними підрахунками, жертвами війни стали 60 млн людей, ще 90 млн стали інвалідами.

Зараз ви читаєте новину «Почався наймасштабніший військовий конфлікт в історії людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути