вівторок, 22 липня 2008 08:43

З яких причин не варто міняти роботу

З яких причин не варто міняти роботу
Всіх нас час від часу відвідує думка про те, а не чи змінити нам роботу або і зовсім сферу діяльності?! Причини тому можуть бути різні: робота не йде, все валиться з рук, нас не влаштовує відношення в колективі, заробітна плата, погані умови для роботи, постійний стрес або і зовсім звичайна втома.

Це нормально, що періодично нас відвідують думки про зміну роботи. Найголовніше в даному випадку - вірно проаналізувати причини, з яких Ви бажали б змінити роботу, оцінити, наскільки ці причини вагомі і об"єктивні. Важливо також ніколи не ухвалювати скороспішних рішень, які можуть привести до необоротних наслідків.

Якщо Ви в черговий раз подумуєте про те, а не чи змінити Вам роботу, пропонуємо ознайомитися з найбільш поширеними причинами, по яких все ж таки цього не варто було б робити:

1.Не варто міняти роботу унаслідок того, що Ви просто втомилися. На жаль, багато хто ухвалює рішення про відхід з роботи або зміну сфери діяльності саме від втоми, що накопичилася. Якщо Ви хотіли б змінити роботу саме з даної причини, краще візьміть чергову відпустку і як слід відпочиньте. Як правило, після відпочинку все здається куди більш веселішим.

2.Не варто міняти роботу унаслідок того, що пішли колеги, з якими Ви чудово спілкувалися. Поза сумнівом, це нелегко втрачати однодумців і друзів, проте в даній ситуації Ви можете просто спробувати збудувати хороші відносини з іншими колегами по роботі.

3.Не варто міняти роботу унаслідок того, що Вашим друзям і близьким здається, що Ви гідні чогось кращого. Ви працюєте не для Ваших близьких і друзів, а для себе самих, і з цієї причини тільки Ви знаєте, що для Вас добре, а що ні.

4.Не варто міняти роботу і йти услід за Вашими колегами в нову компанію, яка, на думку цих колег, здається перспективнішою. Знову таки пам"ятайте про те, що у всіх різні потреби і різні погляди на одне і те ж. Те, що здається веселковою перспективою одним, буде можливе не цікаво іншим.

5.Не варто йти з роботи унаслідок того, щоб "насолити" комусь, показати, що без Вас буде украй складно успішно реалізувати проект, виконати якусь роботу. Не варто кидати компанію у важкий час, адже цілком може так виявитися, що в майбутньому Вам ще доведеться працювати так чи інакше з людьми з колишнього місця роботи.

6.Не варто міняти роботу тільки унаслідок того, що на цій посаді у іншому місці Ви могли б заробити більше. Звичайно, матеріальна сторона дуже важлива, проте проаналізуйте інші умови роботи, можливість кар"єрного росту в майбутньому, наявність певних бонусів.

7.Не варто міняти роботу унаслідок того, що терпіти не можете Ваше керівництво. Ви не зобов"язані і не повинні когось любити або не любити, але вибудовувати ділові відносини і витримувати елементарні правила етикету все ж таки варто. Постарайтеся бездоганно виконувати Ваші обов"язки, цим і зведете до мінімуму спілкування з керівництвом, повідомляє Семейный журнал.

Зараз ви читаєте новину «З яких причин не варто міняти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути