четвер, 22 січня 2009 12:40

У справі про змову в Туреччині затримано ще 26 осіб

26 осіб затримано в Туреччині 22 січня в рамках розслідування справи про підготовку державного перевороту. Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, яке посилається на місцеві ЗМІ, затримання пройшли в 13 провінціях, в офісі однієї з профспілок пройшов обшук. Згідно інформації, розміщеної на сайті газети Hurriyet, обшук був проведений і в офісі приватного телеканалу. Серед затриманих - профспілковий лідер і журналіст.

Раніше в рамках розслідування справи про підготовку перевороту, в якому, за даними влади, замішана таємна націоналістична організація "Ергенекон", вже були затримані десятки людей. 86 осіб знаходяться на лаві підсудних. Поліція виявила тайники зі зброєю, яку, можливо, планували використовувати учасники змови.

Влада підозрює обвинувачених в намірі повалити правлячу "Партію справедливості і розвитку" (AKP), яка спирається на ісламські цінності. Передбачається, що в змові могло брати участь керівництво армії, яка вважає себе гарантом світських засад і раніше вже здійснювала перевороти.

На думку ж опозиції, нинішні затримання і судовий процес є помстою уряду за зроблену в 2008 році спробу заборонити AKP на тій підставі, що її керівництво нібито не розділяє світські цінності, які лежать в основі сучасної турецької держави.

Зараз ви читаєте новину «У справі про змову в Туреччині затримано ще 26 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути