Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2013 14:08

По центру Львова їздить БТР- 80: так вшановують афганців
5

Фото: Фото Ольги Швед

15 лютого у Львові розпочалися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 24-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Зранку відбулася літургія та поминальна панахида за загиблими воїнами під час військових дій в Афганістані в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Об 11 ранку із Площі Петрушевича, 3 що неподалік центру міста зупинилася військова машина БТР- 80. Він належить 80-му окремому аеромобільному полку сухопутних військ Збройних Сил України. Приїзд бойової одиниці спричинив невеликий корок на вулиці Стрийській. Водії зупинялися, знімали БТР на мобільні телефони, навколо зібралося багато людей, які фотографувалися біля військової техніки та з військовими. На місце прибули працівники ДАІ, які супроводжуватимуть БТР центром міста.

Із Площі Петрушевича урочистою ходою пройдуть військові, ветерани Афганістану, учасники бойових дій, оркестр управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС. Йтимуть по вул. Саксаганського, просп. Т.Шевченка, просп.Свободи – пам'ятник Т.Г.Шевченкові, просп.В.Чорновола, вул. Під Дубом, вул. Батуринська до пам'ятного знаку "Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.".

Управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову грошову допомогу 64 львів'янам з числа учасників бойових дій, які є інвалідами І групи, а також членам сімей загиблих. Сума допомоги – 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «По центру Львова їздить БТР- 80: так вшановують афганців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути