середа, 12 грудня 2012 18:02

Площу перед університетом Франка у Львові перетворили у нелегальну парковку
11

Фото: Фото: Євген Борісов

Протягом останніх тижнів студенти, викладачі й прості містяни паркують свої автомобілі на площі перед університетом імені Івана Франка, де зазвичай студенти у теплу пору року проводять перерви, жінки гуляють з дітьми, а діти катаються на велосипедах та скейтах.

У середу о 15:10 підходжу під університет. Від площі якраз відходить працівник ДАІ. Наздоганяю його. Прошу пояснити чому не штрафує порушників.

"Зараз ми ніяк не можемо із цим боротися, - прокоментував ситуацію працівник ДАІ. - Раніше ми могли фотографувати номера автомобілів "Візиром" і потім надсилати штрафні квитанції, або запрошувати на співбесіду власника авто. Зараз ця процедура заборонена. Треба чекати кожного водія окремо. Розмовляти й вручати штраф у руки. На це не маємо часу. І можливості. А викликати евакуатор я не буду, бо якщо машину десь пошкодять, то потім з мене будуть стягувати."

Раптом у розмову втручається ще один чоловік з тим же питанням : "Чому ви не заберете звідси ці автомобілі?".

Виявляється, що це наймолодший депутат міської ради від партії "Свобода" Михайло Семчій. Хлопець ще навчається в університеті.

За 100 метрів помічаємо водія одного з авто. Підходимо. Працівник ДАІ пояснює чоловікові, що тут паркуватися заборонено. Водій просить його не знімати. Намагається заховатися від камери в автомобілі. Відмовляється показувати документи допоки його знімають.

"Я жінку з лікарні забирав, -  пояснював. - Три рази тут усе навколо об'їхав, а місця немає".

Помічаємо, що завелося ще одне авто. Йдемо з ДАІвцем до нього. Першого водія правоохоронець просить зачекати. На темносиній Тойоті виїжджає депутат Львівської обласної ради від РУХу Андрій Корнат.

"Я не знав, що тут заборонено паркуватися, - пояснив чоловік. - У будинку вчених, на сусідній вулиці була важлива подія. Тричі об'їхав усе навколо не було вільного місця. А тут дивлюся стільки автомобілів припарковано. Подумав, що адміністрація університету влаштувала парковку. Але обіцяю більше так не робити".

Водій із першого авто просить працівника ДАІ відпустити його , бо болить серце і не може чекати. Міліціонер відпускає.

"Щоб тут не паркувалися треба встановити якісь перешкоди для автомобілів, - порадив правоохоронець. - От ви, як депутат міськради, запропонуйте таке зробити і більше не паркуватимуться тут".

"Справді, Євгене, напиши, будь ласка, у довільній формі звернення на моє ім'я, - каже депутат. - Завтра зранку принеси у раду. У нас засідання буде. Я запропоную розглянути це питання й будемо добиватися, щоб тут не паркувалися. Поставимо кулі такі, як на проспекті Свободи встановлені".

 

Зараз ви читаєте новину «Площу перед університетом Франка у Львові перетворили у нелегальну парковку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути