четвер, 04 червня 2009 15:48

Підвищення акцизу на пиво зупинить розвиток ринку

Підвищення акцизу на пиво зупинить розвиток ринку

Після підвищення акцизу на пиво українські виробники пива прогнозують підвищення ціни на свою продукцію на 0,25 гривні за одну пляшку ємністю 0,5 літри з липня

"При підвищенні акцизу на пиво до 0,6 гривні ціна однієї пляшки у середньому зросте на 0,2-0,25 гривні", - сказав президент ЗАТ Оболонь Олександр Слободян.

Разом з тим, зазначив він, так як нова підвищена ставка акцизу почне діяти вже з другого півріччя, то таке підвищення цін варто очікувати вже в липні.

У свою чергу, гендиректор Carlsberg Group в Україні Петро Чернишов також повідомив, що цінова політика компанії буде переглянута найближчим часом, підтвердивши, що підвищення ціни варто очікувати в межах 0,5 гривні за літр.

При цьому він нагадав, що споживання пива падає починаючи з другої половини 2008 року, тому дане підвищення тільки посилить падіння ринку і зупинить його розвиток.

"Ми до останнього сподівалися, що при визначенні рівня акцизу на пиво переможе здоровий глузд, а не сьогочасна вигода та невиправдані емоції. Зараз досить складно прогнозувати подальший розвиток ситуації, тому що ситуація залишається невизначеною", - додала директор компанії САН ІнБев Україна Людмила Наконечна.

Також вона повідомила, що падіння обсягів у другому півріччі, при такому розвитку, яке відбувається зараз, можливо до 30% в порівнянні з другою половиною 2008 року.

Нагадаємо, Верховна Рада підвищила ставку акцизного збору на пиво на 93,5%, або 0,29 гривні до 0,6 гривні / літр з 1 липня.

До цього в Раді було зареєстровано кілька законопроектів, згідно з яким пропонувалося підвищити ставку акцизу на пиво до 0,6 гривні з липня, або ж поетапно підвищувати акциз до 1,01 гривні / літр з 2010 року.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Підвищення акцизу на пиво зупинить розвиток ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути