вівторок, 23 вересня 2008 17:04

Підручник для джентльменів ХХІ століття: як зачарувати жінку

Підручник для джентльменів ХХІ століття: як зачарувати жінку

Днями у Великій Британії був виданий підручник для закоханих чоловіків, пише газета The Telegraph. "Довідник Дебретт для сучасного джентльмена" (The Debrett"s Guide for the Modern Gentleman) розповідає представникам сильної статі про те, як слід поводитися з пані, починаючи з першого побачення і закінчуючи весіллям.

Наприклад, підручник радить чоловікам притримувати двері перед жінками і оплачувати вечерю. Проте, як наголошується в довіднику, поступатися місцем в громадському транспорті вподобаній пані зовсім не обов"язково, виняток становлять тільки вагітні і старенькі. Під час розмови джентльменам рекомендується дотримувати баланс між розмовою і вислухуванням співбесідниці і категорично уникати обговорення трьох тем, "головних вбивць пристрасті": грошей, хвороби і смерті.

На першому побаченні, згідно з інструкціями, слід пообідати з обраницею або випити по стакану вина, не жаліючи при цьому на компліментів. Якщо все йде добре, підручник радить поцілувати жінку, але намагатися затягнути її в ліжко не варто (звичайно ж, якщо пані не наполягатиме на цьому сама).

Ті чоловіки, які зустрічаються з самотніми мамами, зможуть справити сприятливе враження на обраницю, якщо під час побачення приділятимуть багато уваги малюкові. Побачень з незнайомками слід уникати, але якщо така зустріч все ж таки відбудеться, то чоловік повинен випити з пані хоч би пару чарок, інакше його "втеча" виглядатиме "образливою і неджентльменською".

Довідник дає ще масу корисних рад і є буквально покроковою інструкцією для тих представників сильної статі, хто хоче зачарувати жінку і налагодити з нею серйозні стосунки.

До речі, в книзі хороших манер середини XIX століття наголошувалося, що навіть "компліменти і флірт недопустимі в англійському суспільстві, якщо тільки вони не виражені так делікатно, що абсолютно непомітні". А книга етикету, видана в XX столітті, рекомендує закоханим утримуватися від відвертого прояву почуттів і натяків на інтимні стосунки, що існують між ними, оскільки "деяких це може бентежити".

Зараз ви читаєте новину «Підручник для джентльменів ХХІ століття: як зачарувати жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути