середа, 25 липня 2012 17:52

Підприємці з Привозу вимагають повернути ринки місту

Підприємці з Привозу вимагають повернути ринки місту
Фото: dumskaya.net

Приватний підприємець Наталія Шарапова потрапила в реанімацію після штурму Одеської мерії у вівторок. Про це на прес-конференції заявила Раїса Боєва, підприємець і заступник голови громадської організації "Асоціація підприємств торгівлі та громадського харчування "Фортеця".

"Жінка хворіє на цукровий діабет. Лікарі "швидкої" винесли її з приміщення міськради на ношах, і з гіпертонічним кризом відвезли в реанімацію", - повідомила Раїса Боєва.

Наталія Шарапова входила в число активістів, які захищають одеські ринки від поборів, які влаштували нові власники. Вимагають повернути ринки у власність міської громади, навести порядок у їх роботі і повернути товари, які незаконно відібрали охоронці. Хочуть також укласти офіційні договори оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеську мерію захопили працівники Привозу

"Ринки в Україні на третьому місці по прибутковості, після торгівлі зброєю й наркотиками, - зауважив Сергій Самойлюк, голова профспілки організації підприємців ринку "Успіх". - Це величезні гроші. При цьому їм же нічого не треба робити. Підприємці стають васалами і несуть власникам гроші. Чиновникам вигідніше отримувати частину грошей у кишеню, ніж всю суму від ринків передати в міський бюджет. Вони фактично і є тими людьми, які контролюють ці ринки. Страшно сказати, що ці люди і є владою."

Нагадаємо, що 20 приватних підприємців ринків "Привоз", "Успіх", "Острів", "Малинівський" увірвалися в Одеську мерію на засідання міськради. Люди прорвалися крізь охорону й забігли у сесійну залу, де засідали депутати. Налякані народні обранці вирішили створити комісію, яка перевірить усі одеські базари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одесити жаліються на сморід аміаку та тухлих яєць

"Ми вже кілька днів не можемо попасти на прийом до мера. У вівторок зранку охоронці обіцяли пропустити нас. Коли зайшли всі депутати, ми зрозуміли, що нас ніхто не пустить. Тому вирішили брати мерію штурмом. Бійки не було. Ніхто не постраждав. Охорона нас відтісняла, але ми дамочки напористі. У нас був крик душі", - сказала Боєва.

Одеські підприємці написали листи президенту, прем'єру та генпрокурору.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці з Привозу вимагають повернути ринки місту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути