Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2007 14:06

Підполковникові ФСБ пред"явили звинувачення у справі Політковської

Підполковникові ФСБ Павлу Рягузову пред"явлені звинувачення у рамках розслідування справи про вбивство Ганни Політковської.  Про це розповіло джерело, близьке до слідства.

За його словами, Рягузов звинувачується по статті "перевищення посадових повноважень", оскільки слідство вважає, що він незаконно передав адресу мешкання журналістки колишньому главі Ачхой-Мартановського району Чечні Шамілю Бураєву, який, на думку прокуратури, є організатором вбивства.

Раніше повідомлялося, що арешт Рягузова, який знаходиться у СІЗО з кінця серпня 2007 року, був проведений по іншій справі, пов"язаній із зловживанням службовими повноваженнями.

Всього у справі по вбивству Політковської звинувачують дев"ять осіб, заявив прокурор В"ячеслав Смирнов у ході розгляду скарги на арешт одного з них. Окрім Рягузова і Бураєва, якому інкримінована "співучасть у вбивстві у формі пособництва", звинувачення були пред"явлені трьом братам Тамерлану, Джабраїлу і Ібрагиму Махмудовим, які, за версією слідства, були виконавцями злочину. Всі вони звинувачуються по статті "вбивство".

Зокрема, за словами Смирнова, Джабраїл Махмудов у день вбивства журналістки користувався машиною, з якої велося спостереження за Політковською. Сам Махмудов заперечує свою причетність до злочину.

Імена інших чотирьох обвинувачених залишаються невідомими, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Підполковникові ФСБ пред"явили звинувачення у справі Політковської ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути