четвер, 21 червня 2018 13:42

Підписка на групи у Facebook може стати платною

Підписка на групи у Facebook може стати платною
Apple і Google отримають 30% заробітку за перший рік і 15% у майбутньому

Команда програмістів Facebook оголосила про запуск пілотного бізнес-проекту у соцмережі. Програма дозволить адміністраторам груп збирати плату з учасників за ексклюзивний контент.

За словами розробників, проект стосуватиметься тематичних груп з кулінарії, дизайну, клінінгу, пише The Next Web.

Безоплатні групи не ліквідовуватимуть. Однак, у адміністраторів з'явиться можливість створювати у рамках спільноти підгрупи преміум-класу і забирати у їхніх членів до $29,99 щомісяця.

Сама соцмережа не матиме відсотка прибутку з платних підписок. Але Apple і Google отримають 30% заробітку за перший рік і 15% у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закохані та щасливі: у мережі показали кращі фото подружніх пар

За словами адміністратора спільноти Declutter My Home Сари Мюллер, тепер завдяки новій групі підписок у неї є можливість надати інтерактивніші способи взаємодії. Це - міні-проекти, групові завдання, тренінги. Водночас це зберігатиме групу для безкоштовних постів-порад.

Нова функція поки що доступна лише на мобільних пристроях. Мінімальна ціна передплати – $4,99, максимальна – $29,99. Списання коштів відбуватиметься за простою схемою.

Адміністратор схвалює заявку передплатника, а з рахунку учасника списується сума за місячний доступ. У разі скасування підписки, у користувача залишиться доступ до ексклюзивних дописів до кінця місяця. Підписникам будуть доступні картки, на яких можна побачити превью преміум-контенту і дізнатися ціну за доступ.

Найвпливовіша модель соцмереж 29-річна Кендіс Свейнпол та її наречений Херманн Ніколі стали батьками вдруге. У пари народився син. Новинами поділилася сама модель, опублікувавши в Instagram знімок із новонародженим малюком.

Зараз ви читаєте новину «Підписка на групи у Facebook може стати платною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути