пʼятниця, 21 листопада 2008 12:48

Підліток до смерті надушився дезодорантом (ФОТО)

У Британії 12-річний підліток втратив свідомість, знаходячись у ванній, і помер. Експертиза показала, що хлопчик отруївся парами дезодоранта, який розпорошив в дуже великій кількості. В результаті у нього виникла серцева аритмія, що і привело до смерті, пише The Daily Mail.

Трагедія сталася в місті Сендіакр біля Ноттінгема. 12-річний Денієл Харлей був знайдений у ванній без свідомості. Його батько намагався привести хлопчика до тями, але марно - через п"ять днів школяр помер в лікарні. Лікарі констатували, що 12 січня постраждалий помер від сильної серцевої аритмії, повідомляє видання.

Патологоанатом Андрью Хічкок заявив, що ніяких ознак алкоголю, наркотиків або смертельної хвороби при розтині тіла виявлено не було. Проте, як розповів слідству Харлей-старший, його син "постійно користувався гелем для волосся і дезодорантом", повідомляє  "Newsru.com".

Експертиза показала, що пари дезодоранта, розпорошені в тісному замкнутому просторі ванни, і стали причиною його смерті.

Підліток загинув від використання дезодоранта Lynx Vice (у ряді країн, зокрема в Росії, він продається під маркою Axe). Відзначимо, що свою молодіжну продукцію Axe рекламує, стверджуючи, що та здатна підвищити сексуальну привабливість людини. Дезодорант Vice, зокрема, "перетворює милих дівчаток на бридких", мовиться в рекламі.

Проте, виробникам аерозоля ніщо не загрожує. Слідство залишилося задоволене кількістю попереджень, що містяться на флаконі, свідчать, що продукт необхідно тримати в недоступному для дітей місці і використовувати тільки в добре провітрюваних приміщеннях, уникаючи тривалого розпилювання.

За словами одного з докторів, "люди повинні знати про ризики, які несуть використовувані ними вироби". "Але я не знаю, скільки людей читають ці попередження", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Підліток до смерті надушився дезодорантом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути