понеділок, 16 грудня 2019 15:58

Під Офісом президента влаштували одиночний пікет

Під Офісом президента влаштували одиночний пікет
Жінка сподівається домогтися зустрічі з президентом і просити його посприяти включенню Валерія до списків на обмін. ФОТО: tsn.ua

Під Офісом президента пікетує дружина цивільного полоненого Валерія Матюшенка, якого терористи ДНР відмовляються включати в списки на обмін.

Бойовики затримали Валерія в липні 2017 року за обвинуваченням у шпигунстві. Засудили до 10 років ув'язнення. У списках обміну 2017 року його прізвище значилося, однак видачі чоловіка тоді домогтися не вдалось. Нині ж терористи стверджують, що такого ув'язненого в них немає, повідомляє ТСН.

За словами жінки, утримують Валерія в Макіївській колонії. Там його навідувала мама. Останнім часом стан здоров'я чоловіка різко погіршився. ЯК вдалося дізнатись від тамтешніх медпрацівників, він потребує негайної медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський канал показав українських полонених

До органів влади дружина Валерія зверталась неодноразово. Відповідь отримує одну й ту ж: бойовики наявність її чоловіка не підтверджують.

"Я не знаю як допомогти моєму чоловікові, як його врятувати. Бачу вихід – це тільки зустріч з Володимиром Олександровичем. Хотіла звернутися також і до Путіна. Володимире Володимировичу, я розумію, що для вас життя мого чоловіка – це крапля у морі. А для мене це сенс життя. Це моє життя! Я вас дуже прошу, віддайте мого чоловіка. Йому потрібна термінова медична допомога. Годі горя, годі сліз! Поверніть жінкам їхніх чоловіків, матерям – синів, дітям – їхніх батьків!", – звернулась жінка.

На 18 грудня заплановане обговорення питань обміну полоненими. Сперечатися щодо відповідності обміну — кого більше, кого менше — не збираються. Дотримуватись під час переговорів Україна буде американського або ізраїльського принципу, за яким кожен український солдат цінніший, "ніж сто чужих".

Зараз ви читаєте новину «Під Офісом президента влаштували одиночний пікет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути