вівторок, 11 грудня 2018 15:17

Петру Пухніченку на лікування раку сечового міхура потрібно 170 тисяч гривень

Автор: Фото надане Вірою Пухніченко
  Отримати остаточну перемогу над раком Петру Пухніченку допоможе лише дороговартісний препарат.
Отримати остаточну перемогу над раком Петру Пухніченку допоможе лише дороговартісний препарат.

64-річний Петро Пухніченко із селища Теофіполь на Хмельниччині лікує злоякісну пухлину сечового міхура. Чоловік є ліквідатором аварії Чорнобильської АЕС. Переніс 10 операцій. Два роки тому в нього виявили онкозахворювання. На післяопераційне лікування потрібен дороговартісний препарат Тецентрик. Його вартість становить 170 тис грн.

"Петя був два місяці в Чорнобилі. У травні й червні 1987 року разом з іншими ліквідаторами знімав із даху шматки викидів із реактора. Працював водієм. Я тоді була в декреті з нашими двома дітьми. Люди Петі казали, може б не їхав. А він відповідав: "А хто туди поїде? Треба жертвувати собою". Згодом почав хворіти.

Переніс 10 операцій на сечових протоках. 2006 року президент Леонід Кучма нагородив його орденом "За мужність". Петя мав їхати на нагородження, але був якраз в лікарні. Опісля вручили в районній адміністрації. За орден щомісяця до пенсії доплачують 80 гривень. Два роки тому в чоловіка виявили рак сечового міхура. Пухлину видалили, але ракові клітини продовжували прогресувати. Лікарі кажуть, що вбити їх можна препаратом Тецентрик. В Україні він продається. Там чотири дози, крапають з інтервалом в 6 днів. Коштує препарат 170 тисяч доларів.

Ми вже витратили все, що тільки можна було. Гроші давали діти, родичі, друзі, знайомі. Напозичалися. А тепер вже немає де брати. Звертаюся до небайдужих людей допомогти врятувати мого чоловіка, який в молоді роки віддав своє здоров'я заради інших", — розповіла Gazeta.ua дружина Віра Пухніченко.

Реквізити для допомоги:

Картка Ощадбанку: 5167 4900 6266 4819 (Пухніченко Петро Григорович), контакти дружини: 0 (96) 143 72 77.

Зараз ви читаєте новину «Петру Пухніченку на лікування раку сечового міхура потрібно 170 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути