четвер, 12 листопада 2009 14:45

Першим в світі кольоровим 3D-фільмом стала коронація Єлизавети ІІ (ФОТО)

Британське телебачення продемонструє фільм про коронацію Єлизавети II, який вважався загубленим впродовж півстоліття. Про це 12 листопада пише газета The Daily Mail.

17-хвилинний 3D-фільм, знятий в 1953 році, був знайдений в архіві Британського інституту кіно. Фільм зберігався в коробці з написом "Королівський огляд 1953" (Royal Review 1953). Запис буде продемонстрований на "Channel 4" 16 листопада. Телеканал заздалегідь надіслав в Букінгемський палац декілька пар 3D-окулярів, щоб королева змогла подивитися фільм, якщо захоче.

Фахівці вважають, що запис коронації Єлизавети II - перший в світі кольоровий тривимірний фільм. Запис здійснили молоді британські фахівці Боб Енджелл та Артур Вустер (зараз їм більше 80 років). Вони зняли вхід і вихід процесії з Вестмінстерського абатства, поїздку на дербі в Епсомі, а також поїздку королеви та її чоловіка герцога Філіппа на баржі по Темзі. На зйомки фільму було витрачено 3 тисячі фунтів стерлінгів.

У 1950-х роках громадськість не проявила до запису Енджелла і Вустера інтересу, тому що британці змогли подивитися коронацію шляхом першої в історії країни масштабної прямої телетрансляції. Крім того, обладнати кінотеатри тих часів для перегляду 3D було дуже складно. У результаті плівку так ніколи і не продемонстрували публічно, і з часом вона загубилася. Пошуки фільму почалися лише нещодавно - після того, як Вустер мимохідь згадав про нього в бесіді зі своїм сином.

Журналістам стало відомо, що королева Єлизавета так зраділа виявленню плівки, що запропонувала своїм друзям знову зняти невеликий 3D-фільм в саду Букінгемського палацу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Першим в світі кольоровим 3D-фільмом стала коронація Єлизавети ІІ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути