Ексклюзиви
четвер, 06 листопада 2008 11:27

Єлизавета ІІ через кризу економить на світлі

Єлизавета ІІ через кризу економить на світлі

Королева Єлизавета ІІ виразила думку нації, запитуючи економістів, як могла кредитна криза захопити їх зненацька.

Вона назвала фінансову кризу "жахливою" і дивувалася: "Чому ніхто не помітив її?"

Своє занепокоєння світовим економічним станом королева Британії виказала у Лондонській економічній школі, куди приїхала на відкриття нової будівлі Академії у супроводі герцога Единбургу. Це був перший візит королеви в Економічну школу.

На її питання, як могли провідні економісти не передбачити економічного занепаду, професор Луі Гріцано, директор дослідницького відділу в Економічній школі, відповів: "На кожному етапі, кожен покладався на іншого і всі думали, що роблять правильно."

Королева, яка, говорять, ходить по Бакінгемському палаці і виключає світло, щоб зекономити на електриці, стоїть перед проблемою дефіциту у декілька мільйонів фунтів стерлінгів за рік, який зараз намагаються погасити її 35 мільйонними резервами.

Сума грошей на утримання королеви (цивільний лист) складає 7.9 мільйонів фунтів стерлінгів. За останні 20 років вона залишалася незмінною і не буде обговорюватися аж до 2010 року.

Цивільний лист становить основні прибутки Єлизавети II, разом з дотаціями на утримання палацу та на подорожі. Крім того королева отримує дохід з інвестування, яким для неї займається Ланкастерське Герцогство, повідомляє Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ через кризу економить на світлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути