Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 19:55

Перша книжка про Політковську вийшла фінською мовою

Вбивство журналістки Ганни Політковської було використане політиками і засобами масової інформації як сильна зброя в антиросійській кампанії, вважає фінський учений, доктор суспільно-політичних наук Йохан Бекман.

Сьогодні в Хельсінкі відбулася презентація його книги "Диявол прибуває в Гельсинкі - вбивство Ганни Політковської і Фінляндія", в якій проаналізована політична реакція, зокрема, у Фінляндії, на вбивство в жовтні минулого року оглядача "Нової газети".

- Вбивство політизувалося повністю, - пише Бекман.

- Диявол в назві книги - це те зло, яке живе в людях і, яке яскраво виявилося у зв"язку із вбивством Ганни Політковської, що сколихнуло хвилю антиросійських настроїв у Фінляндії, - сказав учений на презентації.

Він відзначив, що назва книги - аналогія з романом Булгакова "Майстер і Маргарита", який у фінському перекладі називається "Диявол прибуває до Москви".

- Її смерть була лише інструментом для антиросійських політичних провокацій на Заході, і особливо у Фінляндії, - говорить Бекман.

Дослідник відзначає, що найактивніше загибель Політковської використовувала у своїй рекламній політичній кампанії депутат від фінської партії "зелених" Хейді Хаутала, яка відома у Фінляндії своєю різкою критикою в адресу Росії.

Оглядача "Нової газети" Ганну Політковську убили 7 жовтня минулого року в під"їзді свого будинку у Москві, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Перша книжка про Політковську вийшла фінською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути