неділя, 03 січня 2016 08:00

Перша депутатська кров і масштабний пікет ДАІ (3 січня)
8

Зранку на Майдані Незалежності в Києві зібралося близько тисячі мітингувальників. Частина людей зосередилась перед сценою, інші розходяться Майданом і Хрещатиком. Багато людей гріються чаєм біля бочок з вогнищем.

 

Основна частина мітингувальників, а це тисячі людей, знаходяться в пунктах відпочинку в будівлі Київської міської державної адміністрації, у Будинку профспілок, а також в наметах.

 

Декілька сотень активістів прийшли під стіни Печерського райсуду, аби висловити незгоду з діями правоохоронних органів, прокуратури та суду, які вже місяць утримують під вартою 21-річного студента Ярослава Притуленка. Хлопця затримали після сутички на Банковій 1 грудня.

Із собою люди принесли портрети Притуленка та плакати "Не ґвалтуйте Україну", "Один — за всіх! І всі – за одного!", "Справедливий суд".

 

"Нашими основними гаслами-вимогами були "свободу невинним", "ганьба прокуратурі, що служить диктатурі", "свободу Притуленку". Хлопець, який вже і Новий Рік зустрів за гратами, ще й Різдво повинен там же зустрічати. Хіба не абсурд?", - розповідає віце-президент Національного студентського союзу Віктор Артеменко.

Пізніше у Києві пройшов ще один пікет. Більше тисячі майданівців пішою колоною відправилися до будівлі столичного управління ДАІ.

 

Із червоно-чорними стягами УПА, державними прапорами України та прапорами ЄС колона пройшла вулицею Богдана Хмельницького із вигуками "Банду - геть!".

 

Люди висловили невдоволення діями держінспекторів, які блокували підвезення речей до наметового містечка Майдану. Також активісти проти переслідування автомайданівців, яких масово викликають у ДАІ через поїздку в Межигір'я.

 

Активісти Майдану дістали з кишень дрібні гроші і закидали ними двері будівлі ДАІ. При цьому люди гукали: "Подавіться, тварюки!".

 

Художник Сергій Поярков вважає, що у влади вже починається реальна істерика.

"На наших активістів чиниться шалений тиск. На мене особисто подає в суд Медведчук. Десятки повісток приходять людям додому. Після вчорашньої мирної акції під Межигір'ям до активістів почали приходити дільничні і просити підписати протоколи про подію, яка відбулася три дні тому. Вони плювали на закони", - виступив перед активістами Поярков.

Ввечері у Києві на виході з райвідділку побили "свободівця" Андрія Іллєнка.

"Щойно на виході з Шевченківського РУВС на Прорізній на мене та адвоката Сидіра Кізіна було вчинено напад. Били професійно. Зараз ми в тому ж РУВС", - написав Іллєнко.

Поки майданівці відпосивають, влада готує провокації (2 січня)

Зараз ви читаєте новину «Перша депутатська кров і масштабний пікет ДАІ (3 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути