субота, 02 січня 2016 08:00

Поки майданівці відпочивають, влада готує провокації (2 січня)

2 січня 2014 року в КМДА провели екстрену нараду під кодовою назвою "Задушити Майдан", на якій заборонили комунальникам вивозити сміття з Майдану Незалежності, а також блокувати підвезення їжі, дров, палива.

Також готуються нові провокації влади проти активістів.

"За вказівкою Адміністрації президента СБУ разом з Київською міською державною адміністрацією провели спеціальну нараду, на якій був розроблений план технічних заходів і провокацій проти Майдану. Так, вранці в адміністративних будівлях, в яких знаходяться майданівці, відключили опалення. Зокрема, батареї холодні у Будинку профспілок", - йдеться у повідомленні "Батьківщини".

 

Співробітники ДАІ протягом кількох днів викликають людей, які 29 грудня їздили в Межигір'ї пікетувати резиденцію Януковича. Автомайданівці зустрілися на Європейській площі з юристами.

"Ніяким законом не передбачений обов'язок особи з'явитися до органів ДАІ чи будь-яким чином спілкуватися, у тому числі по телефону, або, коли вони приходять додому", - зазначають юристи.

 

У міліції заявляють, що до правоохоронців все частіше звертаються кияни, яким Майдан заважає гуляти по Хрещатику.

 

Надвечір на головній площі столиці панує спокійна і святкова обстановка. Зі сцени виступають українські гурти, читаються вірші.

 

Євродепутат Ребекка Гармс, яка зустрічала Новий рік на Майдані в Києві, наголосила на важливості вирішення українських проблем.

"На моє переконання, подальший розвиток Європейського Союзу, розвиток демократії, прав і свобод людини та правової держави на усьому європейському континенті вирішується також і тут, у Києві.

Громадяни України виступають за правову державу, за нормальне життя у своїй країні, а не за "керовану демократію" як її називають деякі безрозсудливі політологи і яку нав'язує Україні президент Росії Володимир Путін", - підкреслила Гармс.

Майдан зустрів Новий рік і вшанував Бандеру смолоскипною ходою (1 січня)

Зараз ви читаєте новину «Поки майданівці відпочивають, влада готує провокації (2 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути