Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 12:37

Переглянуть справу мажора, який збив на смерть байкершу

Переглянуть справу мажора, який збив на смерть байкершу

Верховний суд направив на новий розгляд кримінальну справу за фактом ДТП за участю сина бізнесмена, колишнього депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда - Віталія, пише видання Коммерсантъ-Украина.

Як повідомила прес-секретар прокуратури Криму Наталія Бояркіна, ВС скасував вирок Залізничного райсуду "у зв'язку з м'якістю вироку", а також постанову Апеляційного суду Криму, який залишив вирок без змін.

"Справу знову направлено до Залізничного райсуду", - зазначила Бояркіна.

Адвокат батька загиблої Валерій Юрченко сказав, що ще не бачив рішення Верховного суду. "Це цікаво. Значить, є серйозні підстави для перегляду справи", - заявив він.

Юрченко додав, що, ухваливши таке рішення, суд визнав правоту потерпілої сторони: "Видно, що первинний вирок не об'єктивний. У всіх інстанціях до наших вимог поставилися необ'єктивно".

Нагадаємо, у вересні 2008 року Віталій Файнгольд, перебуваючи за кермом автомобіля Bentley, збив 25-річну мотоциклістку Ганну Мішуткіну, яка померла на місці події. Йому було висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило за собою смерть).

23 липня 2009 в ході судового засідання в Залізничному районному суді Сімферополя Віталій Файнгольд повністю визнав свою провину, проте відмовився задовольнити в повному обсязі цивільний позов батька загиблої Олександра Гоппе на суму 500 тисяч грн., відшкодувавши лише 125 тисяч грн.

6 листопада 2009 суд визнав Файнгольда винним у ДТП і призначив йому умовне покарання з випробувальним терміном два роки. 22 грудня 2009 Апеляційний суд Криму відхилив апеляційну скаргу прокуратури Криму і Гоппе на рішення суду першої інстанції, у зв'язку з чим вони звернулися до Верховного суду.

Зараз ви читаєте новину «Переглянуть справу мажора, який збив на смерть байкершу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути