субота, 27 лютого 2010 14:37

Печерський суд Києва заарештував єгеря Лозінського

Печерський суд Києва заарештував єгеря Лозінського

Печерський суд Києва заарештував Василя Перепелицю, єгеря Голованівського лісництва Кіровоградської області, одного з подільників екс-нардепа від БЮТ, що переховується від слідства, Віктора Лозінського.

Єгереві висунуто звинувачення за трьома статтями УК України: приховування злочину, надання свідомо помилкових свідчень і незаконне зберігання зброї.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Олександр Дегтярьов.

Як кажуть у ГПУ, Перепелиця був "правою рукою і однією з найбільш довірених осіб Лозінського", на рахунку якого, нагадаємо, вбивство місцевого жителя Валерія Олійника, що посмів необачно з"явитися в його угіддях для полювання.

Слідство припускає, що єгер, який має стосунок до однієї з комерційних фірм Лозинського, підтримував з ним відносини і після оголошення того в розшук. Тобто може стати тією мотузочкою, яка приведе слідство до екс-нардепа.

Затримали Перепелицю в Умані, зараз він в СІЗО. На думку заступника генпрокурора Віталія Щоткіна, "кільце навколо Лозінського поступово звужується, доказова база поповнюється, арешт лише справа часу і оперативного успіху".

Щоткін спростував чутки про те, що на Перепелицю вийшли завдяки прослушці: "Лозинський та його підручні прагнуть не користуватися мобільними телефонами, щоб не погоріти, як генерал Пукач". Не підтверджують у ГПУ і розмови про арешт двох колишніх помічників Лозинського у депутатських справах - Василя Кешмана і Олександра Дереляка. Дегтярьов сказав, що їх запрошували, щоб допитати, але під варту не брали.

Нагадаємо, Валерій Олійник загинув 16 червня 2009 року. Причетні до цього Віктор Лозинський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський свою провину заперечували. Горбенко та Ковальській були взяті під варту. Нещодавно міліціонера відпустили під підписку. А 22 лютого господарський суд позбавив Лозинського 26,4 тисячі га угідь для полювання, що належали йому.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд Києва заарештував єгеря Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути