середа, 09 серпня 2017 18:30

Павло Бугайко з ДЦП потребує реабілітації в Трускавці – потрібна допомога

Автор: фото надане Світланою Бугайко
  Павло Бугайко чотири рази на рік потребує реабілітації
Павло Бугайко чотири рази на рік потребує реабілітації

4-річний Павло Бугайко з села Понебель на Рівненщині має ДЦП і спастичний тетрапарез. Потребує чотири рази на рік перебування в реабілітаційному центрі Казявкіна в Трускавці. Один курс коштує близько 11 тис.грн.

"Моя дитина народилася здоровою. І мені вже хотіли прикладати до грудей. Але він не закричав і враз почав синіти. Лікарі прямо біля мене почали проводити реанімаційні дії. Опісля дитина два тижні була в реанімації і місяць в патології новонароджених.

Лікарі сказали, що травмувався під час пологів і виникла асфіксія. Все це дало ускладнення на розвиток організму, були пригнічені всі рефлекси. Мені казали, що доведеться годувати через зонд. Але я вірила, що навчиться сам смоктати. По годині біля Павлика стояла, щоб хоч раз посмоктав соску. І вже на другому місяці в нього виробився рефлекс смоктання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-місячний Матвій хворіє на цироз печінки

Виписалися з лікарні і почали їздити по реабілітаційних центрах. В нього появилися емоції, почав посміхатися, реагує на рідних людей. Тримає голову і перевертається. Ще не розмовляє, але вже видає звуки. Руками ще не може брати іграшки, але намагається їх до себе підтягувати. Лікарі кажуть, що треба займатися. Найбільше Павлику допомагає реабілітація в Трускавці. За весь період ми там були вже дев'ять раз. Наступний курс із 30 жовтня. Тому просимо допомоги в людей, бо власні ресурси вже давно вичерпані", - розповіла Gazeta.ua мати Світлана Бугайко.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку – 4149 4978 5950 7594 (Бугайко Світлана Віталіївна), її контакти – (098) 003 44 59.

Зараз ви читаєте новину «Павло Бугайко з ДЦП потребує реабілітації в Трускавці – потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути