Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2015 11:25

Патрульний після реформи ДАІ отримуватиме 8 тисяч гривень - Згуладзе

Патрульний після реформи ДАІ отримуватиме 8 тисяч гривень - Згуладзе
Фото: gigamir.net

У червні в Києві замість ДАІ буде патрульна поліція. Про це в інтерв'ю ВВС Україна розповіла перша заступниця міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе.

За її словами, щоб потрапити у нову структуру, всі працівники столичного ДАІ повинні пройти тестування. "Більше третини даішників Києва подали заявки і зараз проходять тестування. По-іншому в нову службу не попасти...Функції патрульних будуть радикально відрізнятися від функцій, які зараз є в ДАІ, тому їм треба навчатися заново", - каже заступниця Авакова.

Вона також підтвердила, що зарплата патрульного становитиме 6-8 тисяч гривень, а загальне фінансування реформи МВС здійснюватимуть міжнародні фонди.

"Фінансування змішане. Зарплата, звісно, йтиме з бюджету. Ми не можемо очікувати, що донори платитимуть зарплату, бо тоді ця реформа не буде тривкою. Нам дуже пощастило, що в нас є хороші партнерські відносини з країнами і з міжнародними організаціями, які підтримують цей процес. Вже сьогодні можу сказати, що 15 мільйонів доларів ми отримаємо від США. Ведуться переговори з урядом Канади, який теж значними фондами увійде в цю реформу. Навчання покриватимуть в основному ОБСЄ і Міжнародний фонд "Ренесанс" ("Відродження". - Ред.)", - сказала Згуладзе.

Планується, що протягом року нові патрульні служби з'являться у всіх містах-мільйонниках.

Зараз ви читаєте новину «Патрульний після реформи ДАІ отримуватиме 8 тисяч гривень - Згуладзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути