середа, 30 листопада 2022 00:51

Розлили рідину на ноутбук: що робити і чи є шанси врятувати гаджет

Розлили рідину на ноутбук: що робити і чи є шанси врятувати гаджет
Як максимально мінімізувати втрати, а то і взагалі врятувати гаджет, якщо ви все ж пролили на ноутбук рідину. Фото: ld-service

Незважаючи на застереження тримати техніку подалі від рідини, ми часто працюємо за ноутбуком, одночасно попиваючи прохолодний напій або щось тепленьке.

Таке сусідство часто може закінчуватися не надто приємно для гаджета та його власника. Будь-який незграбний рух – і все, з'являється серйозний ризик того, що доведеться витрачатися на ремонт.

Gazeta.ua розповість, як максимально мінімізувати втрати, а то і взагалі врятувати гаджет, якщо ви все ж розлили на ноутбук рідину.

Ноутбук дуже вразливий для рідин пристрій. Якщо більшість смартфонів має захист від вологи, а у випадку зі стаціонарним комп'ютером максимум страждає клавіатура – з ноутбуками все інакше.

Більшість поширених моделей не має ніякого заявленого захисту від вологи, а вся важлива для роботи електроніка розміщена прямо під клавіатурою, до того ж вона вразлива до підтоплення.

Часто вдається врятувати пристрій та обійтися без дорогого ремонту завдяки швидкій реакції власників техніки. Не зволікайте та звертайтеся до найближчого сертифікованого виробником сервісного центру – там вам допоможуть відновити все швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять помилок використання ноутбука, які "вбивають" батарею: цього робити не варто

Що потрібно робити в першу чергу перед тим, як нести гаджет у сервісний центр

Вимкнути, вийняти батарею і перевернути його клавіатурою донизу. Ці три дії потрібно зробити рефлекторно, не включаючи мозок і не замислюючись про те, що сталося.

– Якщо на ваш ноутбук потрапила вода або інша рідина, а пристрій знаходиться в робочому стані, першим кроком має бути якнайшвидше вимкнути гаджета. Важливо вимкнути комп'ютер, а не просто закрити кришку і від'єднати пристрій від блока живлення.

– Після цього потрібно взяти тонкий та невеликий рушник (можна в кілька шарів скласти паперові рушнички), постелити на клавіатуру, закрити кришку ноутбука та перевернути його клавіатурою донизу.

Так вода не стікатиме глибше і потенційний ремонт буде дешевшим.

Проблема, втім, може виникнути вже на другому етапі, оскільки деякі моделі ноутбуків мають вбудовані акумулятори. У цьому випадку доведеться просто перевертати та сподіватися на краще.

– Ноутбук можна спробувати розібрати самостійно. Це потрібно для того, щоб особисто перевірити стан внутрішніх деталей, а також самостійно протерти спиртовим розчином все, що тільки можна.

Спосіб не для всіх, а лише для тих, хто реально вміє розбирати та збирати електронну техніку.

Виходячи з цього, якщо діяти швидко і витягнути акумулятор одразу, шанс реанімувати ноут без будь-яких пошкоджень – суттєвий.

За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися.

Особливо це стосується сітки мікрофона та динаміка. Забруднення не тільки псує зовнішній вигляд гаджету, а й знижує якість зв'язку під час розмови.

Поговоримо про те, як почистити динамік смартфона підручними засобами.

Зараз ви читаєте новину «Розлили рідину на ноутбук: що робити і чи є шанси врятувати гаджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути