четвер, 29 грудня 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Patriot для України: в ISW з'ясували, чи наважиться Путін на конфлікт із НАТО

Patriot для України: в ISW з'ясували, чи наважиться Путін на конфлікт із НАТО
Кремль продовжує видавати передачу США Україні системи Patriot за "ескалацію російсько-американських відносин". Фото: eastnews.ua

Кремль продовжує систематично заперечувати суверенітет України і повторювати, що Російська Федерація начебто не має наміру вести переговори з офіційним Києвом.

Москва також продовжує зображати передачу Сполученими Штатами Америки систем протиповітряної оборони Patriot Україні як "ескалацію російсько-американських відносин", зазначили експерти Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Це вказує на те, що Кремль більше стурбований впливом, який завдасть це озброєння на хід війни в Україні, ніж побоюваннями щодо ймовірних наступальних дій України проти самої РФ із використанням західних систем. Це спостереження варто розглянути в контексті західних дискусій про надання Києву західних танків, систем дальнього радіусу дії та інших засобів", – пояснили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

Водночас у ISW прогнозують, що російський диктатор Володимир Путін не вступатиме зараз у військовий конфлікт із НАТО у відповідь на надання будь-якої із західних військових систем Україні.

"Кремль затвердив додаткові кошти на розбудову оборонних укріплень і намагається укомплектувати особовим складом фортифікаційні споруди у прикордонних районах Росії та на окупованій території України", – додали експерти.

Сполучені Штати Америки не зважають на погрози Росії щодо поставок оборонного озброєння в Україну, зокрема передових систем Patriot. У Білому домі наголошують, що РФ не може диктувати будь-які умови, оскільки вона – країна-агресорка, яка розв'язала жорстоку війну.

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв виступив із підбурювальними коментарями на підтримку інформаційних операцій, спрямованих на ослаблення підтримки України Заходом.

16 грудня Медведєв назвав зенітно-ракетні комплекси Patriot, які можуть передати Україні у майбутньому, "законними" цілями для РФ. Таким чином він спробував пригрозити представникам Північноатлантичного альянсу.

Російські окупанти не змогли зламати українців за допомогою ракетних ударів по енергооб'єктах. Вони вже відкрито допускають поразку у війні, вважає радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Пропагандисти Маргарита Симоньян, Ольга Скабєєва та Дмитро Медведєв уже сумніваються в "успішному результаті" війни та допускають "можливість Гааги".

Зараз ви читаєте новину «Patriot для України: в ISW з'ясували, чи наважиться Путін на конфлікт із НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути