вівторок, 19 січня 2010 10:12

Патріарх Кирило назвав причину землетрусу на Гаїті

Автор: Фото: Reuters
  Руїни церкви на Гаїті
Руїни церкви на Гаїті

Причиною катастрофи на Гаїті є втрата моральних якостей жителями цієї країни. Як передає Фергана.Ру, патріарх Кирило заявив про це під час свого візиту в Казахстан.

"Гаїті - країна бідності і злочинності, голоду, наркоманії, корупції, втрати моральних якостей", - сказав патріарх.

"Багато цих бід лежать, насамперед, не в області соціальної політики, а виникають з глибинного стану людського духу. Яку б проблему сучасності ми не взяли - від наркоманії, корупції і злочинності до забруднення навколишнього середовища - скрізь першопричиною є стан людського духу", - додав він.

На думку голови РПЦ, жителі Гаїті могли б уникнути великих втрат і легше перенести тяжкі наслідки руйнівного землетрусу, якби вчасно мобілізувалися і допомагали один одному.

"Нещасна країна! Свого часу, коли вона була французькою колонією, там були найстрашніші в"язниці. Туди відправляли з Франції каторжників. Це був Богом забутий куточок світу. Але потім країна звільнилася від ярма, але на жаль, на відміну від свого сусіда, Домініканської Республіки, не змогла реалізувати себе, не зуміла встати на шлях розвитку, який привів би народ до благополуччя", - сказав патріарх.

Справді, хоча гаїтянську владу попереджали про можливий землетрус ще в 2008 році, чинний президент країни не зробив ніяких запасів продовольства або медикаментів. До того ж, розгул злочинності та мародерства після катастрофи значно ускладнює роботу рятувальників та гуманітарних організацій.

Світове співтовариство вже пообіцяло Гаїті близько $584 млн, причому більше чверті цих коштів вже перераховані. Проте на сьогоднішній день незрозуміло, коли ці гроші почнуть приносити користь країні, і чи допоможуть вони взагалі.

Фергана, GZT

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило назвав причину землетрусу на Гаїті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути