субота, 16 січня 2010 11:22

Жертвами землетрусу на Гаїті могли стати від 140 до 200 тисяч осіб

Жертвами землетрусу на Гаїті могли стати від 140 до 200 тисяч осіб

Держсекретар з питань громадської безпеки уряду Гаїті Арамік Луїс повідомив про 140 тисяч жертв землетрусу біля узбережжя острова і про те, що 40 тисяч з них вже поховані в братських могилах.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше AFP передало заяву міністра охорони здоров"я Гаїті Алекса Ларсена, відповідно до якого загинули більше 50 тисяч чоловік і 250 тисяч людей отримали поранення.

За даними Луїса, однією з основних проблем зараз стали угрупування бандитів і мародерів: вони є причиною спалахів насильства на вулицях столиці.

Тим часом, газета "Торонто сан" з посиланням на представників уряду Гаїті пише, що в результаті розгулу стихії в країні могли загинути до 200 тис. осіб.

Як наголошується в повідомленні, якщо ці прогнози підтвердяться, гаїтянська трагедія увійде до десятки найбільш руйнівних землетрусів, що траплялися в світі.

Два землетруси магнітудою 7,0 і 5,9 сталися біля узбережжя Гаїті у вівторок, 12 січня.

Зруйновано багато будинків, в тому числі президентський палац, будівля штаб-квартири миротворчої місії ООН, парламент, податкова служба, в"язниця, школи та лікарні. У столиці Гаїті зруйнована половина будівель. 3 мільйони людей залишаються без води, продовольства та електрики, з них 1,5 мільйона залишилися без даху над головою.

ООН закликає міжнародне співтовариство зібрати для допомоги Гаїті $560 мільйонів.

Як повідомлялось, міністерство закордонних справ України налагодило контакт з місією організації Червоного хреста в США для пошуку трьох громадян України, які прибули на Гаїті напередодні землетрусу.

За станом на 14 січня серед осіб, доставлених місією в лікарню, яка функціонує в Гаїті, та таких, що мають при собі документи, громадян України немає.

За матеріалами РИА Новости, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Жертвами землетрусу на Гаїті могли стати від 140 до 200 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути