пʼятниця, 15 січня 2010 12:27

На Гаїті шукають трьох українців місії "Червоного хреста"

На Гаїті шукають трьох українців місії "Червоного хреста"

Міністерство закордонних справ України налагодило контакт з місією організації Червоного хреста в США для пошуку трьох громадян України, які прибули на Гаїті напередодні землетрусу.

"На виконання доручення МЗС, у зв"язку із зверненням родичів трьох громадян України, які напередодні катастрофи прибули на Гаїті у службових справах, посольство України в США налагодили контакт з місією організації Червоного хреста в штаті Вірджинія США", - йдеться в повідомленні.

За станом на 14 січня серед осіб, доставлених місією в лікарню, яка функціонує в Гаїті, та таких, що мають при собі документи, громадян України немає.

"Українські дипломати передали місії організації Червоного хреста дані щодо трьох українців. Була досягнута домовленість про те, що в разі отримання місією будь-якої інформації щодо згаданих осіб, вона (інформація - ред.) буде передана посольству України", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Землетрус на Гаїті стався в ніч на середу. За оцінкою Міжнародного комітету Червоного хреста, він міг призвести до загибелі до 50 тис. чоловік.

На острові тривають пошуки людей, що опинилися під завалами, однак у рятувальників все менше шансів на те, щоб знайти тих, що вижили.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На Гаїті шукають трьох українців місії "Червоного хреста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути