Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2010 11:17

В результаті землетрусу на Гаїті загинули співробітники ООН

В результаті землетрусу на Гаїті загинули співробітники ООН

Спецпредставник ООН на Гаїті та глава місії Хеді Аннабі загинув в результаті землетрусу, що стався на території острівної держави 12 січня. Тіла Аннабі та ще двох високопоставлених місіонерів були виявлені під завалами зруйнованої будівлі штаб-квартири ООН в Порт-о-Пренсе.

Окрім Аннабі, підтверджена загибель його заступника Луіса Карлоса да Кости і комісара поліції при ООН Дуга Коатса. Їхні тіла також були виявлені під час пошукової операції.

Повідомлення про можливу загибель глави місії ООН під час землетрусу надходили і раніше. Однак у ООН їх спростовували, посилаючись на те, що підтвердження цієї інформації поки немає.

Співчуття у зв"язку з кончиною співробітників ООН висловив генсек організації Пан Гі Мун. За його словами, він глибоко засмучений смертю Аннабі, який був "справжнім громадянином світу" та "іконою миротворчої діяльності ООН".

Всього в результаті руйнівного землетрусу ООН втратила близько 20 співробітників місії, що базувалася на Гаїті.

Магнітуда землетрусу, що виявився найсильнішим в карибському регіоні за весь час спостережень, склала не менше 7. За першим підземним поштовхом послідували ще декілька десятків; коливання ґрунту не припиняються досі. В результаті столиця країни Порт-о-Пренс опинилася наполовину зруйнована, обрушилися президентський палац, будівлі парламенту і міністерств, школи, лікарні та житлові будинки.

Кількість жертв катастрофи поки не встановлена. Висловлюються припущення про не менше ніж 200 тисяч загиблих, проте ця кількість може зрости. Під завалами будівель, що обрушилися, залишаються тисячі людей, їхнім звільненням займаються рятувальники зі всього світу, зокрема з Росії, США, Бразилії та інших країн.

Матеріальну допомогу Гаїті надають багато міжнародних організацій і держави, зокрема США, Китай та Росія. 16 січня на Гаїті прибула держсекретар США Гілларі Клінтон, яка ознайомиться з ситуацією на місці і ухвалить рішення про подальший характер допомоги постраждалій країні з боку США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В результаті землетрусу на Гаїті загинули співробітники ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути