пʼятниця, 21 грудня 2007 21:21

Патаркацишвілі обіцяє виборцям оплатити економічний прорив

Бадрі Патаркацишвілі, кандидат в президенти Грузії, пообіцяв виборцям оплатити підйом економіки країни. Тільки на купівлю цитрусових він з власної кишені обіцяє виділити 135 млн доларів. Також він обіцяє повернути населенню внутрішній борг та амністувати фінансових злочинців.

Програма кандидата розбита на три етапи - "взаємодопомогу, прорив і осяяння". Економічний блок передвиборної програми бізнесмена оприлюднили сьогодні, 21 грудня, в Тбілісі. Один з керівників виборчого штабу кандидата у президенти Валерій Гелбахіані заявив, що Патаркацишвілі поставить Грузію на ноги за півтора роки.

У програмі прописано механізм надання державі і населенню грошової допомоги. "Держбюджет отримає ці гроші від Патаркацишвілі у вигляді гранту, витрати якого будуть чітко прописані в бюджеті", - цитує слова Гелбахіані Интерфакс-Украина.

Програма передбачає, що на першому етапі Патаркацишвілі зі своїх кишень покриватиме кожній сім"ї Грузії оплату 100 кіловат електроенергії, 100 кубометрів газу, і всі витрати на воду. Пенсії будуть підвищені до 75 доларів (120 ларі), а для ветеранів праці - 90 доларів.

На етапі "прориву" - бізнесмен має намір виділити великі суми на розвиток економіки Грузії. У сфері сільського господарства буде здійснено 1 000 проектів загальною вартістю майже в два мільярди доларів. При цьому 135 млн доларів підуть на закупівлю цитрусових, 75 млн - на створення систем захисту від стихійних лих.

Патаркацишвілі, за словами представника штабу, обіцяє оголосити широку амністію, яка в першу чергу стосуватиметься засуджених за фінансові порушення.

Також кандидат планує визнати внутрішній борг перед населенням і виплатити його за 7 років, розробити програму порятунку великих промислових міст і відновлення курортів. Не обійшов щедрий кандидат і демографічного питання. За народження першої дитину батькам видаватимуть 1,8 тис доларів, за другу – 2,6 тис, а за кожну наступну - по 3,2 тис доларів. Представники штабу стверджують, що для реалізації проектів бізнесмен-кандидат має намір запросити якнайкращих експертів зі всього світу. Згадані пункти програми належать до "економічного маніфесту". Політичний маніфест кандидат має намір оприлюднити найближчим часом.

На медіамагната Бадрі Патаркацишвілі в Грузії було заведено кримінальну справу за заклики до насильного скидання влади. Раніше він заявляв, що вестиме свою кампанію проти Саакашвілі, щоб не дати Грузії сповзти до "диктатури".

Дострокові президентські вибори в Грузії відбудуться 5 січня 2008 року. У них беруть участь сім кандидатів - Михайло Саакашвілі, Шалва Нателашвілі, Леван Гачечіладзе, Давід Гамкрелідзе, Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі, Ірина Сарішвілі і Гиоргій Маїсашвілі, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Патаркацишвілі обіцяє виборцям оплатити економічний прорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути