четвер, 27 грудня 2007 09:29

Парламент Сербії прийняв спеціальну резолюцію по Косово

Парламент Сербії прийняв спеціальну резолюцію по Косово
Народна Скупщина (парламент) Сербії в середу після багатогодинної дискусії переважною більшістю голосів прийняла спеціальну резолюцію, яка відображає позицію Белграда щодо нинішньої ситуації навколо вирішення проблеми Косово і яка визначає подальші дії уряду з цього питання.

У документі, зокрема, наголошується, що в ході останньої фази переговорів по майбутньому статусу краю з 10 серпня по 10 грудня албанська сторона наполегливо уникала вести діалог, який міг би привести до компромісного рішення. "Головна причина такої обструкції полягає у позиції деяких західних держав, що не сумніваються в необхідності надання Косово статусу незалежної держави", - йдеться в преамбулі резолюції. "Ці країни всіма силами підштовхують і надихають албанську владу Косово і Метохії проголосити незалежність в односторонньому порядку", - наголошується в документі.

Крім того, в резолюції міститься категорична вимога щодо того, що "перед прибуттям на територію Косово іншої міжнародної місії, яка, як планується, повинна замінити нинішню адміністрацію ООН, необхідно виробити компромісне рішення майбутнього статусу Косово і отримати на це схвалення Ради Безпеки".

Резолюція визначає також основні напрями дій уряду Сербії на найближчий час. Зокрема, міністерству закордонних справ пропонується переглянути дипломатичні відносини з країнами, які, можливо, визнають Косово незалежною державою, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Парламент Сербії прийняв спеціальну резолюцію по Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути