пʼятниця, 25 січня 2019 13:01

Паралізованому Максиму Калінчуку потрібна допомога на реабілітацію

Автор: Фото надане Максимом Калінчуком
  Постійна реабілітація має допомогти Максимові стати на ноги.
Постійна реабілітація має допомогти Максимові стати на ноги.

22-річний Максим Калінчук із Житомира востаннє міг ходити чотири роки тому. У січні 2015 року отримав тяжку травму шийного хребця. Лікарі дають надію, що хлопець зможе одужати. Але потрібна постійна реабілітація. Вартість курсу лікування становить від 50 до 150 тис грн.

"Я працював оператором атракціонів у батутному комплексі центру "Острів розваг". Було дуже багато дітей. Просили показати подвійне сальто вперед. Я зробив і відстрибнув у спеціальну яму з поролоновими кубиками. Вони розсунулися. Я вдарився головою о бетонну підлогу. Хоч там мав бути поролон. Я був без свідомості. Коли отямився, не відчував ні рук, ні ніг. Зрозумів, що паралізувало.

Від удару в мене зруйнувався 4-й шийний хребець. Операцію зробили наступного дня. Лікар думав, що не перенесу, помру на операційному столі. Я два тижні провів у реанімації й 5 місяців у нейрохірургії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстру локомотивного депо Дмитру Шестаку на лікування раку щомісяця потрібно 23 тисячі гривень

Усі ці роки батьки возять у реабілітаційні центри. Удома займаюся з реабілітологом. Година коштує 300 гривень. Розробляю ноги на спеціальному тренажері. Але цей не дуже хороший. Потрібен такий, який імітує ходьбу. Саморобний коштує 10 тисяч гривень, а професійний — 250 тисяч. Мені дуже важливо навчитися піднімати себе вертикально. Сидіти поки що сам не можу. Частково почав рухати правою рукою. Лівою поки що ледь-ледь ворушу. Хоч кінцівок не відчуваю, але всередині є постійний біль.

Почав малювати картини, щоб заробляти собі на лікування. Кісточку тримаю в зубах. Приймаю замовлення. Але звертаюся й до небайдужих людей. Я не хочу здаватися, буду боротися до кінця. Тому прошу допомогти мені на лікування й реабілітацію", — розповідає Gazeta.ua Максим.

За Максимом доглядає мати. Батько працює газоелектрозварником. Мають ще двох дітей.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4978 3995 2241 (Калінчук Максим Русланович).

Його контакти для замовлення картин: 0 (63) 633 69 95.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017239416118

https://www.instagram.com/makslinch/.

Зараз ви читаєте новину «Паралізованому Максиму Калінчуку потрібна допомога на реабілітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути