вівторок, 17 листопада 2009 16:23

Пан Гі Мун закликав Ізраїль зняти блокаду Сектора Газа

Пан Гі Мун закликав Ізраїль зняти блокаду Сектора Газа

Генеральний секретар Організації Об"єднаних Націй Пан Гі Мун закликав Ізраїль зняти блокаду Сектора Газа.

Така інформація міститься в доповіді генсека ООН, направленій ним на розгляд Генасамблеї цієї організації.

У документі, розміщеному на сайті ООН, зазначається, що в 2007 році, після того, як ХАМАС отримав владу в Секторі Газа, Ізраїль оголосив цей регіон "ворожою територією", закрив кордони для експорту, ввів жорсткі обмеження на імпорт і встановив заборону на поїздки до Гази і з неї.

На думку Пан Гі Муна, подібна практика призвела до великих проблем і порушення прав палестинців, зокрема, знесення будинків, будівництва роздільної стіни, дискримінації палестинських дітей за віком настання кримінальної відповідальності у порівнянні з ізраїльськими дітьми і т.д.

"Уряду Ізраїлю слід забезпечити безперешкодний доступ до Гази для доставки туди гуманітарних і негуманітарних вантажів, необхідних для відновлення об"єктів власності та інфраструктури. Ізраїлю слід також невідкладно вжити ефективних заходів для подолання кризи в галузі водопостачання, санітарії та екології в Газі", - говориться в доповіді генсека.

У ній також підкреслюється, що всі сторони конфлікту повинні дотримуватися міжнародних стандартів у галузі прав людини і міжнародного гуманітарного права.

Крім цього, у документі йдеться, що згідно із консультативним висновком Міжнародного суду Ізраїль повинен негайно припинити будівництво стіни і демонтувати вже зведені її секції на окупованій території, а також припинити дискримінаційну політику обмеження прав палестинських дітей у порівнянні з ізраїльськими.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що палестинці готують звернення до Ради Безпеки ООН з проханням визнати незалежну палестинську державу і визначити її межі. У відповідь Ізраїль заявив, що питання створення палестинської держави може бути вирішено тільки шляхом переговорів, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Пан Гі Мун закликав Ізраїль зняти блокаду Сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути