вівторок, 17 листопада 2009 13:43

ЄС відхилив прохання палестинців про визнання незалежності

ЄС відхилив прохання палестинців про визнання незалежності
Європейський союз відхилив прохання палестинців про визнання державної незалежності. Як заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Швеції Карл Більдт, "зараз не час говорити про проголошення палестинської держави".

Він зазначив, що сподівається коли-небудь визнати палестинську державу, але спочатку така країна повинна бути створена, передають ізраїльські ЗМІ. Більдт додав, що спроба палестинського керівництва домагатися проголошення держави в односторонньому порядку, поза всяким сумнівом, викликана важким становищем ПА і втратою віри в мирний процес.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що палестинці готують звернення до Ради Безпеки ООН з проханням визнати незалежну палестинську державу і визначити її межі. У відповідь Ізраїль заявив, що питання створення палестинської держави може бути вирішене тільки шляхом переговорів.

Зі схожою заявою виступив Держдепартамент США, зазначивши, що створення палестинської держави без проведення переговорів з Ізраїлем неможливе, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС відхилив прохання палестинців про визнання незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути