середа, 22 липня 2009 14:41

Ізраїль нагадав про зв"язки палестинського муфтія з Гітлером

Ізраїль нагадав про зв"язки палестинського муфтія з Гітлером
Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман розпорядився розіслати в усі ізраїльські представництва за кордоном копію відомої фотографії, на якій зафіксована зустріч ієрусалимського муфтія Хадж Аміна аль-Хусейні із Адольфом Гітлером, яка відбулася у Берліні. Про це повідомляє 10-й канал ТБ Ізраїлю.

Розсилка фотографії пов"язана із тиском, що чинить на Ізраїль міжнародне співтовариство, і, зокрема, США, у зв"язку із будівництвом готелю Шефард у Східному Єрусалимі.

У супровідному листі, що додається до фотографії, є пояснення, що будівля, у якій має бути створений готель, будувалася як резиденція аль-Хусейна, відомого своєю пронацистською діяльністю.

Як повідомляє газета Едіот Ахронот, співробітники МЗС незадоволені рішенням Лібермана. За їхніми словами, такий крок є "голом у свої ворота", оскільки він жодним чином не пов"язаний з діяльністю Ізраїлю у Східному Єрусалимі, і лише створює враження, що ізраїльська влада ухиляється від вирішення реальних проблем.

Будинок, про який йдеться, було куплено разом із ділянкою землі американським бізнесменом і правим активістом Ірвінгом Московичем у 1985 році. Близько трьох місяців тому відділ з планування муніципалітету Єрусалиму дозволив бізнесменові звести на ділянці, що йому належить, будинок на 20 номерів. Ця земельна ділянка розташована недалеко від генерального штабу поліції, міністерства соціального забезпечення, міністерства будівництва, міністерства внутрішньої безпеки, а також студентського кампуса Єврейського університету.

Два тижні тому у держдепартамент США був викликаний посол Ізраїлю Майкл Орен. Представники американського зовнішньополітичного відомства зажадали від Ізраїлю відкликати у Московича дозвіл на будівництво готелю.

За даними ізраїльських ЗМІ, увагу Держдепартаменту США до проекту будівництва готелю привернув голова палестинської адміністрації Махмуд Аббас. За його словами, подальше будівництво у кварталі Шейх Джаррах буде серйозною перешкодою на шляху до мирного процесу, у рамках якого Східний Єрусалим повинен стати столицею палестинської держави.

Адміністрація Білого дому відреагувала на звернення з Рамалли. На зустрічі з ізраїльським послом було висловлено здивування з приводу рішення уряду Нетаніягу продовжити будівництво у Східному Єрусалимі. Майкл Орен, у свою чергу, зауважив, що будівництво готелю було схвалено муніципалітетом Єрусалиму, і уряд не може втручатися у приватні проекти. Він також звернув увагу американців на те, що за декілька останніх років, араби купили у Західному Єрусалимі близько 250 квартир, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль нагадав про зв"язки палестинського муфтія з Гітлером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути