четвер, 29 серпня 2024 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Відволікаючий маневр провалився: експерти проаналізували наступ ЗСУ у Курській області

Відволікаючий маневр провалився: експерти проаналізували наступ ЗСУ у Курській області
У Курській області РФ тривають бойові дії. Фото: glavcom.ua

Російські загарбники продовжують просуватися на сході України. При цьому в ЗСУ не так багато додаткових військ для розгортання на Покровському напрямку.

Адже багато резервних бригад беруть участь у Курській операції. Про це пише аналітик Forbes Девід Екс.

"Взявши Покровськ, Росія могла б послабити українську оборону по всій східній лінії фронту - найважливіша попередня умова для ширшого російського наступу, який міг би призвести до повної окупації Донецької області", - йдеться у публікації.

Коли ЗСУ вторглися в Курську область, багато хто ставив собі питання, чому замість цього ці війська не посилили Покровськ, пише автор статті. Одне з головних пояснень полягає в тому, що вторгнення мало відвернути російські війська зі сходу, послабивши тиск на Покровськ. У цьому сенсі вторгнення в Курськ могло бути відволікаючим маневром.

"Якщо так, то воно провалилося", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Україна розпочала операцію на Курщині - Кислиця пояснив в ООН

На думку автора, наступ у Курській області не тільки не призвів до передислокації деяких російських військ із Донецької області, а й посилив брак українських сил у регіоні.

Замість того щоб кинути свої найкращі війська в Курськ, щоб стримати український наступ, Кремль зібрав молодих і погано навчених призовників. Ці підкріплення сповільнили, але не зупинили українське вторгнення. Водночас вони дозволили Кремлю зберегти свої східні сили цілими і неушкодженими.

"Результатом через три тижні після вторгнення України в Курськ стало те, що російський наступ на сході не тільки триває, він набирає обертів. Українські сили, що обороняють Покровськ, поступаються росіянам за чисельністю приблизно вдвічі. Без допомоги у них може не залишитися іншого вибору, крім як здати Покровськ. І це може статися незабаром", - пише аналітик.

Експерти Frontelligence Insight зазначають, що в українського керівництва є кілька варіантів стабілізації лінії фронту, включно з розгортанням нещодавно сформованих бригад, передислокацією сил із районів Курська і Харкова або виведенням батальйонів із більш стабільних фронтів.

На думку аналітиків, оптимальним варіантом буде, якщо Генштаб ЗСУ знайде сили для укріплення лінії під Покровськом, і якщо ці сили знекровлять російські бригади і полки, щоб вони просто не змогли продовжувати наступ.

Це завдання експерти вважають реальним з огляду на рекордні втрати росіян на Покровському напрямку. Однак, невідомо, коли такі втрати стануть надто високими для російського командування.

Українські війська беруть під контроль визначені території у Російській Федерації, поповнюється обмінний фонд, сказав увечері 28 серпня президента Володимир Зеленський.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українські війська взяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території.

Зараз ви читаєте новину «Відволікаючий маневр провалився: експерти проаналізували наступ ЗСУ у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути