Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 19:50

Відторгнення влади Росії стало очевидне в Сибіру і на Далекому Сході - політолог Ігор Дмітрієв

Відторгнення влади Росії стало очевидне в Сибіру і на Далекому Сході - політолог Ігор Дмітрієв
9 вересня в РФ відбувся так званий єдиний день голосування Фото: Радио Свобода

"Единая Россия" перебуває на сильному спаді рейтингу. Зараз дуже затребувана нова сила. Так вважає російський політолог Ігор Дмітрієв.

9 вересня в РФ відбувся так званий єдиний день голосування - близько 5 тис. виборів різного рівня. У тому числі глав 26 суб'єктів Федерації. А також депутатів 16 регіональних парламентів. За результатами голосування у чотирьох регіонах Росії пройде другий тур губернаторських виборів - У Примор'ї, Хабаровському краї, Хакасії та Володимирській області. Там жоден з кандидатів не зміг набрати більше 50 % голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії ОМОН затримав 10-річного школяра

На виборах у регіональні парламенти пропрезидентська "Единая Россия" поступилася Комуністичній партії РФ першим місцем - у тій же Хакасії, Іркутській та Ульянівській областях.

"Реально сильні фігури не допустили на ці вибори. Другий тур у регіонах говорить про те, що навіть квазіопозиціонери, підставні фігури, яким відвели роль технічних суперників, прорвалися вперед. Навіть попри власну волю. Процес відторгнення влади очевидний в Сибіру і на Далекому Сході. Там сильні настрої на кшталт "досить годувати Москву". Ці настрої ширяться країною й далі. Можуть бути близькими до сепаратизму. Згадані регіони відчувають себе покинутими центром. Гостро стоїть проблема китайської експансії. Процеси, які тільки набирають темп в європейській частині Росії, там уже втілюються в реальний програш партії влади", - каже Ігор Дмітрієв.

В єдиний день виборів у Росії активісти повідомляли про фальсифікації. На деяких дільницях спостерігачів били місцеві тітушки.

Зараз ви читаєте новину «Відторгнення влади Росії стало очевидне в Сибіру і на Далекому Сході - політолог Ігор Дмітрієв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути