Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 18:40

Останки 87 радянських солдатів урочисто перепоховали під Ригою

У місті Ропажи Ризького району Латвії на Братському кладовищі в п"ятницю відбулася церемонія перепоховання 87 радянських солдатів, останки яких були виявлені за минулий рік на місцях боїв учасниками пошукового загону "Легенда".

Як розповів керівник загону Таліс Ешмітс кореспондентові латвійської газети "Телеграф", така церемонія проводиться щороку напередодні Дня Перемоги. Цього року зі знайдених останків 87 чоловік вдалося ідентифікувати особи 66. Серед них і рядові бійці, й молодші офіцери в званні до капітана. Усі вони поховані за християнським обрядом.

У церемонії, організованій російським посольством, узяли участь близько 150 чоловік, серед них – посол Росії в Латвії Віктор Kaлюжний, посол Білорусі Олександр Герасименко та лідер Латвійської соціалістичної партії Альфред Рубікс. Більшість присутніх на церемонії складали ветерани Другої світової війни.

Російське посольство в Латвії також організовує ще низку заходів, приурочених до святкування Дня Перемоги. Так, 9 травня планується покласти квіти до Монумента визволителям Риги і до могил радянських воїнів на Покровському і Гарнізонному кладовищах. Після закінчення вуличного ходу від Ратушної площі у Монумента визволителям Риги відбудеться мітинг, концерт за участю ансамблю з Москви і феєрверк.

У січні латиські націоналісти призвали владу за прикладом "естонських колег" знести Монумент визволителям Риги, як "символ окупації", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Останки 87 радянських солдатів урочисто перепоховали під Ригою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути