середа, 29 липня 2009 14:36

Організаторів "Кінгз Кепітал" можуть виправдати

Організаторів "Кінгз Кепітал" можуть виправдати

Постраждалі вкладники фінансової піраміди "Кінгз Кепітал" заявляють, що організаторів афери можуть виправдати і відпустити на волю.

За даними Ініціативної групи постраждалих вкладників, двоє організаторів афери - Ігор Колесников та Сергій Голованов - нині знаходяться у слідчому ізоляторі.

Однак стало відомо, що кримінальну справу N10-16884 у МВС України по діяльності групи компаній "Кінгз Кепі тал" було призупинено Печерським судом, з тієї причини, що одні з фігурантів (фінансисти Колесников і Голованов) подали зустрічний позов про те, що проти них була порушена кримінальна справа, у якому звертаються до суду з проханням перевести їх зі співучасників у свідки!!!", йдеться в повідомленні обманутих вкладників.

Постраждалі стурбовані імовірністю того, що людей, які привласнили їхні кошти, можуть звільнити з-під варти і тоді злочинці можуть бути виправдані.

За даними ініціативної групи, на даний момент жодних слідчих дій по розкриттю справи і по поверненню внесків не ведеться.

У зв"язку з цим 30 липня о 13.30 на вул. Хрещатик 42, постраждалих вкладників під стінами Печерського суду, де буде проходити судове засідання у справі Голованова і Колесникова, проведуть мітинг-протест проти виправдання шахраїв.

Як відомо, фінансова піраміда "Кінгз Кепітал" була викрита у жовтні 2008 року. 24 листопада 2008 року столична міліція затримала керівника "Кінгз Кепітал" Олександра Бандурченка за обвинуваченням у шахрайстві з грошима громадян.

Начальник Головного керування МВС України в Києві Віталій Ярема заявив, що підставою для порушення кримінальної справи були заяви від майже 60 громадян. За словами постраждалих, вони відповідно до укладених угод з "Кінгз Кепітал" не можуть отримати ні обіцяних відсотків, ні вкладених грошей.

2 січня в рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності "Кінгз Кепітал" столична міліція обшукала місце роботи і квартири пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджи.

Пастор "Посольства Божого" також дав зобов"язання міліції не виїжджати за межі України, поки не буде завершено розслідування справи про фінансові махінації компанії "Кінгз Кепітал". Тоді ж оголосили в розшук фінансистів афери Голова нова і Колесникова.

Згодом проти Аделаджи порушили кримінальну справу. У київській міліції також відзначили, що це зв"язано з тим, що в заявах потерпілих від діяльності "Кингз Кепітал" відзначається, що саме Аделаджа під час своїх проповідей закликав прихожан вкладати гроші у фінустанову.

Головне слідче управління МВС продовжує розслідувати кримінальну справу, порушену щодо фінансової піраміди "Кінгз Кепітал", а також проти старшого пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі. Як відзначають в міліції, пастор регулярно ходить на допити, а його справу можуть передати в суд на початку 2010 року.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Організаторів "Кінгз Кепітал" можуть виправдати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути