понеділок, 30 березня 2009 08:55

Аделаджа розповів, чому агітував вкладати гроші у "Кінгз Кепітал"

Аделаджа розповів, чому агітував вкладати гроші у "Кінгз Кепітал"

Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа називає порушення проти нього кримінальної справи політичним переслідуванням.

Про це духовний наставник київського мера Леоніда Черновецького заявив в інтерв"ю телеканалу "1+1".

"Чому саме міліція хоче, щоб я був відповідальним за втрачені гроші людей, я думаю, що це пов"язано з тим, що я перейшов дорогу багатьом людям - сильним світу цього, адже вони не люблять, що б хтось йшов проти їхньої волі", - підкреслив пастор.

"Я перейшов дорогу багатьом людям..."

Водночас він відмовився назвати конкретні прізвища, підкресливши, що "це і так очевидно".

Він зазначив, що сьогодні ніхто достеменно не може сказати, скільки парафіян його церкви постраждало внаслідок вкладення грошей в "Кінгз Кепітал". При цьому він погодився, що такі потерпілі є, і він пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб гроші були повернені законним вкладникам. "Все, що робиться, націлено на те, що б я не міг захищати інтереси моїх парафіян, які втратили там гроші", - зазначив він.

Аделаджа переконує, що ніколи не рекламував "Кінгз Кепітал", а на відеозаписах, на яких він закликає вкладати гроші в цю компанію, його слова були "вирвані з контексту". Говорити ж про "Кінгз Кепітал" під час проповідей його примушували запитання парафіян, і, за його словами, він завжди попереджав їх, що перш, ніж вкладати гроші, необхідно ретельно перевіряти документи.

Як повідомлялося, Головне слідче управління МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної щодо керівництва компанії "Кінгз Кепітал", висунуло звинувачення С.Аделаджі.

Громадянин Нігерії С.Аделаджа, який офіційно мешкає в Україні, обвинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, наразі громадянин Нігерії Сандей Аделаджа знаходиться під підпискою про невиїзд.

Правоохоронці підозрюють, що він агітував людей вкладати гроші у фінансову піраміду "Кінгз Кепітал". Керівники компанії "Кінгз Кепітал" - парафіяни "Посольства Божого". Серед постраждалих також найбільше адептів саме цього культу.

Як відомо, мер Києва Леонід Черновецький, який був парафіянином церкви "Посольство Боже", вважає, що її пастор Сандей Аделаджа не причетний до махінацій фінансової групи "Кінгз Кепітал".

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про причетність церкви "Посольство Боже" до діяльності фінансової групи "Кінгз Кепітал", після чого Аделажда звинуватив Луценка в наклепі про причетність церкви до діяльності цієї фінансової групи.

У заявах постраждалих від діяльності "Кінгз Кепітал" зазначається, що саме С.Аделаджа під час своїх проповідей закликав парафіян вкладати гроші в цю фінансову установу.

Як повідомлялося раніше, 12 листопада 2008 року керівництво компанії "Кінгз Кепітал" заявило про рішення тимчасово припинити виплати клієнтам.

24 листопада столична міліція затримала керівника "Кінгз Кепітал" Олекандра Бандурченка за звинуваченням у шахрайстві з грішми громадян.

2 січня у рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності "Кінгз Кепітал" київська міліція почала обшуки на місцях роботи і помешкання пастора "Посольства Божого" С.Аделаджі.

За матеріалами ТСН, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Аделаджа розповів, чому агітував вкладати гроші у "Кінгз Кепітал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути