понеділок, 30 березня 2009 12:50

Міліція заарештувала майно "Кінгз Кепітал"

Міліція заарештувала майно "Кінгз Кепітал"

Міліція заарештувала майно фінансової компанії "Кінгз Кепітал".

Про це заявив начальник відділу з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС Віталій Мехед.

"Дійсно майно "Кінгз Кепітал" заарештоване. Це і нерухомість, і банківські рахунки, і автотранспорт. Скільки воно коштує - конкретизувати ми поки не можемо, тому що в багатьох випадках остаточна вартість стане зрозумілою після товарознавчої експертизи", - сказав Мехед.

Може бути арештоване майно Аделаджи

За його словами, також може бути арештоване майно пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджи.

"Звісно! (може бути арештоване). Він - обвинувачуваний. Є подання постраждалих, задоволення яких має бути забезпеченим, аж до конфіскації майна", - сказав Мехед.

Він також наголосив, що на сьогодні визнано постраждалими близько 1,5 тисячі осіб, але ця цифра не остаточна, оскільки "щодня міліція по країні приймає близько 30-50 заяв від людей, що втратили гроші, вклавши їх у "Кінг Кепітал"".

"Сума заподіяного збитку потерпілим на сьогодні - близько 70 мільйонів гривень. Але остаточні цифри будуть уточнені пізніше в ході слідства. Щодо максимальної суми в одній заяві - є люди, що брали кредит у банку під заставу квартири - 800 тисяч гривень - і несли ці гроші в компанію Бандурченка. Є подружня пара, що теж під гарантії свого житла оформила кредит на 1 мільйон гривень і всю суму вклала в "Кінгз Кепітал", - підсумував Мехед.

Як повідомлялося раніше, 12 листопада 2008 року керівництво компанії "Кінгз Кепітал" заявило про рішення тимчасово припинити виплати клієнтам.

24 листопада столична міліція затримала керівника "Кінгз Кепітал" Олександра Бандурченка за звинуваченням у шахрайстві з грішми громадян.

2 січня у рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності "Кінгз Кепітал" київська міліція почала обшуки на місцях роботи і помешкання пастора "Посольства Божого" С.Аделаджі.

Сам Аделаджа назвав порушення проти нього кримінальної справи політичним замовленням.

За матеріалами Українська правда, Gazeta.ua

.

Зараз ви читаєте новину «Міліція заарештувала майно "Кінгз Кепітал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути