понеділок, 14 червня 2010 10:47

Організатори вибуху Ощадбанку в Мелітополі отримали 11 і 14 років

Організатори вибуху Ощадбанку в Мелітополі отримали 11 і 14 років

Організаторів вибуху в Мелітопольському відділенні Ощадбанку засудили до 11 і 14 років тюремного ув'язнення, повідомляє Коммерсантъ-Украина.

Виїзне засідання Апеляційного суду Запорізької області у справі про вибухи в місцевому відділенні Ощадбанку влітку 2009 року відбулося в п'ятницю, 11 червня.

У ході розслідування було встановлено, що підозрювані мали намір пограбувати банк, організувавши два вибухи: перший повинен був викликати паніку, під час якої планувалося викрасти гроші з каси банку, а другий - послужити прикриттям при відправленні.

Головуючий на суді Юрій Грипас оголосив вирок, згідно з яким Олександр Оніщенко і Андрій Бондаренко визнані винними у скоєнні злочину, передбаченого п'ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема ст. 15 і п. 5, 6 ч. 2 ст. 115 КК ("замах на умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів способом, небезпечним для життя багатьох людей"), і засуджені до 14 і 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно.

Крім того, злочинці повинні відшкодувати матеріальний і моральний збиток у розмірі понад 700 тисяч грн.. постраждалим, Ощадбанку та Мелітопольській міській лікарні N 1, куди були доставлені поранені.

Як засуджені, так і представники державного обвинувачення не згодні з вироком суду і мають намір його оскаржити. "Умислу на вбивство у них не було", - заявив адвокат підсудних Євген Ільченко. "Дії організатора (Олександра Оніщенка) заслуговують довічного покарання, а його спільнику (Андрію Бондаренку) прокуратура просила призначити максимальне покарання, передбачене відповідною статтею (15 років -Ъ)", - сказав представник держобвинувачення Олексій Севальнєв.

Як повідомлялося, 2 червня минулого року від двох вибухів у відділенні Ощадбанку на проспекті 50-річчя Перемоги, 36 / 1 у центрі Мелітополя постраждали 38 людей, більшість з яких отримали важкі осколкові поранення. Цього ж дня міліція затримала одного з двох підозрюваних - організатора вибухів Олександра Оніщенка. Його співучасник Андрій Бондаренко був затриманий кількома днями пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Організатори вибуху Ощадбанку в Мелітополі отримали 11 і 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути