Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2009 19:14

25 людей постраждали від вибуху в ощадкасі

Автор: фото з сайту www.melitopol.com.ua
  Вибухова хвиля розбила вікна в ощадкасі у Мелітополі Запорізької області, перевернула розташовані поряд торгові кіоски
Вибухова хвиля розбила вікна в ощадкасі у Мелітополі Запорізької області, перевернула розташовані поряд торгові кіоски

Два або три потужних вибухи пролунали вчора о 10.40 у приміщенні ощадкаси N066 в Мелітополі Запорізької області. Ощадкаса розташована в центрі міста, на першому поверсі 9-поверхівки на просп. 50-річчя Перемоги, 36/1.

Від вибуху постраждали 25 людей. 16 потрапили в лікарню, зокрема — діти 7 та 1,5 років.

— Проспект 50-річчя Перемоги — одна з найжвавіших вулиць Мелітополя. Там завжди багато людей. Якби всі три вибухи прозвучали разом, будинок міг зруйнуватися, — каже "ГПУ" начальник місцевого управління Міністерства з надзвичайних ситуацій Микола Єфимов, 57 років. — Мешканці дев"ятиповерхівки не постраждали. Однак про всяк випадок їх евакуювали.

Від відділення у торці житлового будинку залишилися стіни і стеля. Фасад знесло вибуховою хвилею.

— Взрывов было два. Рвануло очень сильно. Интервал между ними — не меньше двух минут, — розповідає "ГПУ" 40-річний Олег, власник фотостудії, розташованої за 300 м від місця вибуху.

Олег зранку під"їжджав до роботи, коли пролунав перший вибух. Розвернувся на найближчому перехресті, заїхав у двір. Тільки вийшов із машини — повітря струсонуло вдруге. Навколо в автівок спрацювали аварійні сигналізації.

— Я вспомнил, что приблизительно так же взрывались мины во время минометного обстрела во время службы в Афганистане, — каже Олег.

Вибухова хвиля розбила в ощадкасі вікна, перевернула розташовані поряд торгові кіоски. Продавці на базарі, що розташований поблизу, кажуть, на кілька хвилин оглухли.

Приблизительно так же взрывались мины во время минометного обстрела, когда я служил в Афганистане

— Осколки вікон розлетілися по всьому ринку. А це — за 100 метрів від банку, — розповідає мешканець Мелітополя Ігор Шокарев, 17 років.

Підприємець Олександр Шниптєв, 31 рік, теж опинився в той час неподалік ощадкаси:

— Коли пролунав вибух, піді мною здригнулася земля. За 5 хвилин всі дороги перегородили. За 10 хвилин приїхали чотири машини "швидкої", дві машини газової служби та кілька автомобілів еменесників. Газовики майже зразу поїхали. По периметру будинок оточили озброєні спецназівці у бронежилетах, касках та з автоматами.

У місті обговорюють кілька версій трагедії. Зі слів Олега, за мить до вибуху біля ощадкаси бачили двох мордоворотів із двома пакетами. Один вони нібито внесли до приміщення, другий залишили біля входу.

Інший мелітополець каже, що міліція склала фотороботи на двох літніх людей, яких підозрюють у причетності до вибуху.

47-річний Сергій розповів "ГПУ", що його дружина брала участь у нараді в міського голови Мелітополя — за годину після вибуху. Представники міліції говорили, що у вівторок до ощадкас міста мали привезти значну суму грошей — для виплати пенсій військовим. Але не привезли.

Люди біля відділення Ощадбанку висловлюють свої версії того, що сталося. Одні вважають, що так хтось помстився директору відділення. Інші припускають, що здали нерви у вкладника банку, який не зміг отримати свій депозит.

Валерій Андрущук, 48 років, начальник міської міліції Мелітополя, каже: правоохоронці склали фоторобот і розшукують чоловіка, якого підозрюють в організації вибуху:

— Фоторобот склали зі слів працівників банку. Чоловіку на вигляд 20–25 років. Вів себе неадекватно. Голосно розмовляв по мобільному, голосно читав розклеєні в банку оголошення. Важких поранень у постраждалих немає. Ампутацій кінцівок чи чогось подібного медики не робили.

На території міської лікарні N1 у вівторок приймали кров для потерпілих.

— Якщо вам 18 років і ви важите не менше як 56 кілограмів, можете приходити з паспортом. Крові треба дуже багато, всі групи і резуси.

Зараз ви читаєте новину «25 людей постраждали від вибуху в ощадкасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути