пʼятниця, 19 листопада 2010 13:50

Організатор афери "Еліта-центр" боїться стати другим Курочкіним

Організатор афери "Еліта-центр" боїться стати другим Курочкіним

Розгляд справи по афері "Еліта-центр" перевели з Печерського суду до Лук'янівського СІЗО. Саме тут сидить головний обвинувачений Олександр Волконський (Шахов).

Нагадаємо, таке прохання висловили адвокати колишнього директора "Еліта-центру", який побоюється за своє життя.

"Моєму життю загрожує небезпека. Я не хочу бути другим Курочкіним і прошу перенести судові засідання до Лук'янівського СІЗО", - сказав Шахов.

За словами очевидців, на засіданнях знаходиться багато охорони. Сам Волконський за два роки перебування за ґратами навіть не схуд.

"Він виглядає непогано, краще багатьох постраждалих. Веде себе на засіданнях дуже розкуто, відпускає жарти", - розповів адвокат потерпілих інвесторів Василь Жерновський.

Зараз у суді зачитують обвинувачення, що становить понад 1800 сторінок. Постраждалі сподіваються, що до кінця місяця судді приступлять до розгляду справи по суті.

Нагадаємо, група компаній "Еліта-Центр" займалася реалізацією квартир у будинках, що будувалися, перепродуючи деякі з них по кілька разів. В результаті постраждали більше 1,5 тис. інвесторів, збитки яких оцінюються приблизно в 400 млн грн.

9 жовтня 2008 року Швейцарія видала Україні Олександра Волконського, головного організатора будівельної афери "Еліта-Центр". Він був затриманий 1 листопада 2007 року.

Наприкінці липня Апеляційний суд Києва зняв усі звинувачення з генерального директора "Еліта-Центр" Ігоря Циганка. До цього, 16 березня 2009 року, Шевченківський районний суд Києва засудив його до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його звинувачували за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

У грудні 2009 року Ігор Циганок подав апеляцію на рішення Шевченківського райсуду.

Сегодня

 

Зараз ви читаєте новину «Організатор афери "Еліта-центр" боїться стати другим Курочкіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути