пʼятниця, 20 травня 2022 18:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються наступати і хочуть звести переправу через Сіверський Донець

Окупанти намагаються наступати і хочуть звести переправу через Сіверський Донець
На тимчасово зайнятих територіях Харківщини росіяни блокують роботу українських операторів зв'язку. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагаються звести через річку Сіверський Донець понтонну переправу в районі населеного пункту Яремівка.

На Слов'янському напрямку угруповання росіян намагаються наступати, перегруповують війська, а також накопичують матеріально-технічні ресурси, повідомляє Генштаб ЗСУ в новому зведенні в Facebook.

Ворог обстрілював з артилерії позиції українських військ на південь і південний захід від міста Ізюм. Також окупанти проводять повітряну розвідку двома безпілотниками "Орлан-10" для уточнення позицій ЗСУ.

На тимчасово зайнятих територіях Харківщини росіяни блокують роботу українських операторів зв'язку, поширюють пропагандистські матеріали та намагаються налагодити трансляцію російських теле- й радіоканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі розгорнули дивізіони з "Точками-У" та "Смерчами"

На Донецькому напрямку ворог намагається вести активні бойові дії на Лиманському, Сіверськодонецькому й Бахмутському напрямках.

На Лиманському й Сіверськодонецькому напрямках противник обстрілював позиції українських підрозділів в районах населених пунктів Лиман, Сіверськ, Лисичанськ і Сіверськодонецьк.

На Бахмутському напрямку окупанти пішли в наступ з артилерією - намагаються зайняти нові рубежі в районі населеного пункту Попасна, але не мають успіху.

На Курахівському напрямку завдяки артилерії та штурмовій авіації противник також пішов у наступ у напрямку населеного пункту Новомихайлівка (10 км на південь від Мар'їнки), успіху не мав.

У Маріуполі ворог проводить фільтраційні заходи до місцевого населення.

Збройні сили України розгромили російських окупантів під селом Дронівка на Донеччині. Ворог намагався прорватися через річку Сіверський Донець. Для прориву росіяни створили три плацдарми.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються наступати і хочуть звести переправу через Сіверський Донець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути