Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2009 13:34

Охоронець СІЗО спробував передати засудженому наркотики

Охоронець СІЗО спробував передати засудженому наркотики

Прокуратура порушила кримінальні справи відносно двох охоронців київського СІЗО за "кур"єрські послуги" ув"язненим

Прокуратура Києва порушила кримінальні справи стосовно двох інспекторів відділу режиму і охорони Київського слідчого ізолятора, які надавали кур"єрські послуги ув"язненим.

Як повідомили в столичній прокуратурі, один з охоронців 26 жовтня був затриманий своїми колегами при спробі пронести на територію СІЗО передачу для одного із засуджених.

У картонній коробці, яку ніс охоронець, виявлено дев"ять мобільних телефонів з сім-картами, зарядні пристрої, три медичних шприца, 18 голок до них, а також пакетики з речовинами невідомого походження.

Співробітники Інституту спеціальної техніки і судових експертиз СБУ провели експрес-аналіз вмісту цих пакетів. За підсумками експертизи, пакети можуть містити тетрагідроканабінол, кокаїн, метадон і героїн.

За словами затриманого охоронця, всі ці речі він за винагороду мав передати одному із засуджених для подальшого поширення серед ув"язнених.

Аналогічний випадок, за інформацією прокуратури, стався кілька днів тому. Київська міліція затримала жінку-охоронця, яка так само отримала два пакети для передачі ув"язненим. При експрес-аналізу в пакетах були виявлені канабіс та амфетамін.

Прокуратурою Києва у діях двох охоронців СІЗО встановлені ознаки складу злочину, передбаченого ч.3 ст.364 і ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу, а також незаконне перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Як повідомили в прокуратурі, максимальна відповідальність, передбачена Кримінальним кодексом за збут або передачу вищевказаних речовин у місця позбавлення волі, - тюремне ув"язнення терміном до десяти років позбавлення волі.

За матеріалом: Цензор.Нет

Зараз ви читаєте новину «Охоронець СІЗО спробував передати засудженому наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути