четвер, 14 липня 2011 12:20

Охоронці Януковича показали, як рятувати президента
22

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

13 липня розпочався 7-й міжнародний турнір професійних тілоохоронців. У турнірі взяли участь 12 команд з України, Естонії, Росії та Молдови. У збірні команди Управління держохорони та МВС України увійшли правоохоронці, які забезпечують безпеку вищих посадових осіб, політиків та бізнесменів. Турнір триватиме до 16 липня, коли будуть нагороджувати переможців. Головний приз - перехідний кубок, на якому вигравіюють назву команди-переможця. Кубок буде перебувати у них до наступного турніру. Зараз кубок у Білорусі, його мають доставити до Києва 15 липня.

Турнір розпочався з церемонії урочистого відкриття на площі Конституції біля Верховної Ради.

"Иногда от нашей работы зависит ход истории", - зазначив головний суддя турніру із Воронежу та віце-президент Міжнародної Ліги професійних тілоохоронців Олег Парінов.

Після промов провели показові виступи інструктори української Федерації з рукопашного бою. Вік наймолодших учасників - 6 років. Збірна молодіжна команда України, старшому учаснику якої було 11 років, минулого року перемогла на чемпіонаті світу.

"Нас на чемпіонаті запам'ятали", - каже 11-річна Карина Чередниченко, яка разом з сестрою Аліною з 7 років займається рукопашним боєм. - "Коли виросту - хочу навчати дітей карате".

Ансамбль української аутентичної музики "Божичі" станцював на відкритті. Учасники гурту прийшли на площу в одній колоні з учасниками турніру.

"Перший раз нас так щільно охороняли - коли йшли у колоні, то на кожного було по 5 охоронців - нам було приємно. Хотіли на третій танець витягти тілоохоронців, але організатори зарізали фонограму", - усміхається керівник колективу 33-річний Ілля Фетисов.

Кульмінацією відкриття став виступ служби безпеки президента. Вони показали, як вберігають президента від нападу з холодною та вогнепальною зброєю.

Після відкриття на літній сцені Маріїнського парку пройшло перше змагання з рукопашного бою.

Неподалік сцени проходила виставка зброї і спорядження, яким користуються силові структури. Кожен бажаючий міг потримати зброю в руках. Другий етап змагання - екстремальна евакуація. Командам потрібно було вберегти "особу, що охороняють" від нападників і доставити її до автомобіля. Виступ жіночої команди з Москви "СНГ" зустрічали і проводжали оплесками. Команда УДО отримала 0 балів, бо особу, що вони охороняли, "зарізав" гумовим ножем нападник.

"Мы работаем мягче, чем наши украинские коллеги. Европейский менталитет отличается - у нас достаточно вида телохранителя, чтобы все поняли, что лучше не подходить. Украинским колегам гораздо чаще приходится применять силу", - каже учасник команди з Естонії 33-річний Сергій Кустов.

З динаміків під час турніру лунали пісні Френка Сінатри "New-York" та "I got you under my skin", та джазова версія пісні гурту Nirvana "Smells like teen spirit".

Зараз ви читаєте новину «Охоронці Януковича показали, як рятувати президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути