середа, 06 березня 2019 15:52

Одинока матір 30 років бореться з раком підшлункової залози

Одинока матір 30 років бореться з раком підшлункової залози
Лілії Ляшевській потрібно 150 тис. грн. на лікування раку підшлункової залози. Фото надане рідними

43-річна харків'янка Лілія Ляшевська потребує допомоги в лікуванні. Вона багато років страждає на важке захворювання - рак підшлункової залози. Для термінового лікування потрібно 150 тис. грн.

Лікарі встановили жінці діагноз: резидуальна папілярна солідна пухлина голівки підшлункової залози з інвазією в верхню брижову вену.

Останнім часом хвороба стала агресивною. Стан Лілії стрімко погіршується.

Київські лікарі подарували надію — рекомендують хірургічне лікування. Це буде п'ята операція. На неї в родини немає коштів. Лілія одна виховує 13-річного сина. З близьких родичів у неї лише 77-річна матір Любов Йосипівна Джерипа, яка живе в Полтаві. Вона й звернулася до Gazeta.ua з проханням про допомогу доньці.

"Коли Лілі було 10 років, хлопець у школі вдарив її ногою в живіт. Через три роки в неї виявили кісту підшлункової залози, яка загноїлася. У Полтавській лікарні зробили операцію. За чотири роки підшлункова знову збільшилася. Ми поїхали в Київ, інститут хірургії імені Шалімова. Там сказали, що в доньки рак підшлункової залози 4 стадії. І що допомогти нічим не можуть. Відправили додому помирати", - розповіла Любов Джерипа.

Матір вирішила не здаватися. Зверталася до знахарів і фахівців з нетрадиційної медицини різних країн на теренах колишнього СРСР. Це дало свій ефект - хвороба відступила.

Лілія вступила на навчання до Харкова. Закінчила Харківську академію міського господарства. Вийшла заміж. Народила сина Віктора.

В 2010 році стан здоров'я Лілії Ляшевської стрімко погіршився. Її прооперували в Харківському інституті загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева. Видалили частину підшлункової залози. Підтвердили діагноз: рак. Провели хіміотерапію.

В той же період від Лілії пішов чоловік. Вона залишилася з 5-річним сином на руках.

"Через сім років знову почало "давити". Вона звернулася в інститут Зайцева. Обстежили і з'ясували, що пухлина проросла в селезінку. Наприкінці 2017-го їй видалили селезінку та більшу частину підшлункової. Провели "хімію". Тепер Ліля постійно приймає ферменти. У неї порушений обмін цукру, організм не справляється - не здатен виробляти інсулін", - розповідає Любов Йосипівна далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ще один спосіб профілактики раку

Зараз Лілія Ляшевська перебуває під наглядом лікарів. В їжу вживає лише спеціальне дитяче харчування, що теж потребує немалих коштів.

Останнім часом її стан погіршується: пухлина збільшилася втричі за півроку, проростає в навколишні тканини. Родина зверталася в кілька українських клінік - там відмовили в лікуванні через важку форму хвороби. Клініка в Німеччині запропонувала провести лікування. Але необхідних 36 тисяч євро родина не має. В Національному інституті раку знайшовся лікар, який взявся зробити операцію - повністю видалити хворий орган. Але післяопераційний період вимагає дорогих медикаментів, каже мати хворої жінки. Вона давно витратила на лікування доньки всі заощадження.

"Зараз грошей на лікування немає зовсім. Нам лікарі сказали, що операцію зроблять безкоштовно. Але на перший період треба близько 150 тисяч гривень. В мене немає комп'ютера, щоб шукати допомогу. Сподіваюся, відгукнуться якісь фонди чи небайдужі до чужого горя люди. Допоможіть врятувати мою дитину!" - просить Любов Йосипівна.

Допомогти родині можна, перерахувавши гроші на картку матері хворої жінки.

Реквізити: картка ПриватБанку 5168 7573 9585 8857 (Джерипа Любов Йосипівна).

Контакти: (099) 667-81-93.

Ракові пухлини, які нині вважаються невиліковними, будуть піддаватися лікуванню. Але повністю від раку людство не позбудеться. Таку думку висловили лауреати Нобелівської премії американець Джеймс Еллісон і японець Тасуку Хондзе.

Зараз ви читаєте новину «Одинока матір 30 років бореться з раком підшлункової залози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути